Вітаміни під час вагітності

461 0

Ми у соцмережах:

Вітаміни під час вагітності

Фраза «харчуватися за двох» має сенс. Тому що вагітна потребує певних нутрієнтів, щоб ефективно адаптуватися до нового стану і справлятися з втомою і незначними недугами. У той же час підростаючий малюк буде брати з організму все необхідне для розвитку і формування систем його організму. Тому лікарі рекомендують вітаміни для вагітних приймати ще етапі планування вагітності.

Особливі потреби вагітного організму - це вітаміни:

• вітаміни групи В;

• кальцій;

• вітамін Д;

• залізо;

• магній;

• омега-3;

• йод.

Що дають вітаміни?

Вітаміни групи B. Найважливішим із них є вітамін B9 або фолієва кислота необхідна для правильного розвитку плоду. Вітамін B1 або тіамін, бере участь в розвитку мозку дитини, а також серця і нервової системи. Рекомендоване споживання, становить 0,9 мг на день. Вітаміни групи В присутні в цільної їжі, м'ясі, фруктах і овочах або в магазині Farmaco.

Ранкова нудота? Навіть в середині дня? Спробуйте вітамін B6! Від 10 до 20 мг в день під наглядом вашого лікаря, може принести вам полегшення. М'ясо, риба, шпинат, банани і мед є джерелами вітамінів групи В.

Кальцій. Будівельний матеріал для скелета і зубів малюка. Найбільша потреба в кальції доводиться на 3-тій триместр вагітності. У цьому час плід, що розвивається може забирати кальцій з вашого організму, і ви можете зіткнутися з проблемами з зубами або кістками.

Не чекайте цього - планомірно поповнюйте запаси кальцію з самого початку вагітності. Кальцій також допоможе вам підтримувати гарне кров'яний тиск. ідеальна доза для вас становить 1000 мг в день. Ви можете знайти його в молочних продуктах, таких як молоко, йогурт і тверді сири і т.д. Віддавайте перевагу стерилізованого молока, щоб запобігти ризику лістеріозу.

Вітамін Д. Це партнер кальцію, оскільки він дозволяє йому засвоюватися і фіксує його в кістках. Вимоги до вітамінів подвоюються у вагітних жінок, тобто 10 мкг / л (0,01 мг) в день. Єдина проблема полягає в тому, що основним джерелом вітаміну D є сонце.

Вплив сонця не завжди рекомендується, або рекомендується з обережністю, при вагітності, і воно не завжди доступно взимку. Ось чому ваш лікар може призначити додатково вітамін D з 7-го місяця вагітності, коли це потрібно найбільше. Вітамін D можете отримати з молочних продуктів, лосося, яловичої печінки, яєчних жовтків, тунця і т.д.

Залізо, ваш союзник під час вагітності і вітаміну C. Воно бере участь у виробництві еритроцитів, які відповідають за хорошу оксигенації всього організму. Це означає хороший рівень енергії при будь-яких обставинах і дозволяє відчувати себе добре, виношуючи дитину. Якщо у вас дефіцит вітаміну С, ви це відчуєте.

Ви можете страждати від анемії, надмірної втоми, задишки і поганого настрою. Найбільше це актуально протягом перших шести місяців вагітності, коли кількість крові в вашому тілі збільшується, а ваша дитина росте. Ви можете подвоїти добову дозу, тобто приймати 30 мг.

Приготуйте собі страви з червоним м'ясом, домашньою птицею, рибою (завжди добре приготовані, щоб уникнути ризику лістеріозу або токсоплазмозу), бобами, сочевицею і яйцями і т.д. Варто знати - вітамін С також допомагає ефективніше засвоювати залізо. Комбінуйте м'ясо або рибу з томатами, перцем або броколі, не забуваючи смачний стакан апельсинового соку.

Магній, особливо в останньому триместрі вагітності. М'язи, імунна система, нервовий баланс, на щоденній основі магній допомагає вам залишатися здоровим, боротися зі стресом і спати краще. У третьому триместрі вагітності потреби в магнії збільшаться: 400 мг в день замість 360 мг.

Зелені овочі, сочевиця, рис, мигдаль, фундук, хліб з цільного зерна, банани, авокадо або темний шоколад збільшення споживання магнію плюс до всього ще й приємно. Також можете пити воду, збагачену їм, що сприяє підтримці водного балансу організму.

Омега 3. Поширена думка, що омега-3 впливає на настрій вагітної жінки і сприяє розвитку мозку і очей майбутньої дитини, але ці ефекти ще не були офіційно підтверджені.

Так що вам вирішувати, чи варто урізноманітнити свою дієту лососем та іншої жирної рибою і горіхами. Оскільки ці продукти містять вітамін D, залізо і магній, це в будь-якому випадку буде приносити користь організму.

Йод, підвищені потреби під час вагітності. Йод необхідний для правильного розвитку мозку дитини і правильного функціонування щитовидної залози. Потреби варіюються від 150 до 200 мікрограмів на день. Ви можете знайти його в морепродуктах, йогурті, яйцях і просто в йодованої солі.

Всі ці вітаміни краще приймати комплексно і не обов'язково в їжі. На сайті компанії Farmaco можна підібрати комплекс вітамінів під кожну людину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також