Військовика, який скоїв у Рівному смертельну автопригоду, із СІЗО не відпустили

1447 0

Ми у соцмережах:

Військовика, який скоїв у Рівному смертельну автопригоду, із СІЗО не відпустили

Підозрюваний у вчиненні ДТП, в якій загинула його 31-річна колега з Рівненського обласного ТЦК та СП, перебуватиме під вартою. Так вирішив Рівненський апеляційний суд, залишивши ухвалу слідчого судді місцевого суду, якою 41-річному військовику Павлу Донцю обрано запобіжний захід - тримання під вартою без визначення розміру застави, без змін.

Суд апеляційної інстанції відхилив апеляційні вимоги захисника підозрюваного про зміну його підзахисному запобіжного заходу із найбільш суворого — на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю, попри те, що військовий, зі слів захисника, має після дорожньо-транспортної пригоди проблеми зі здоров’ям і потребує лікування за межами ізолятора.

Прокурор, заперечуючи проти задоволення апеляційної скарги захисника підозрюваного, підтвердив доводи сторони захисту про те, що результатів експертизи на стан алкогольного сп’яніння підозрюваного все ще немає, та просив взяти до уваги той факт, що і медперсонал, який виїздив на місце події, й інші свідки стверджують, що водій мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, що автопригода сталася 11 липня після 23-ї години на вулиці Соборній у Рівному. Військовик, який перебував за кермом автомобіля «Renault», під час обгону виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з іншим легковиком, за кермом якого перебував 24-річний рівнянин. Від удару автомобіль відкинуло у BMW, що їхав у попутному напрямку. В результаті потрійного зіткнення загинула 31-річна військовослужбовиця, яка була пасажиркою автомобіля «Renault».

З огляду на те, що у випадку доведення вини підозрюваного, якому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, і за яке передбачено  позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права керування транспортними засобами на такий же строк, існує ризик того, що він може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, Рівненський апеляційний суд залишив оскаржувану ухвалу слідчого судді місцевого суду про взяття під варту на 60 діб без визначення розміру застави без змін. 

Читайте також: Масштабну ДТП у Рівному влаштував п’яний водій

Завтра у Рівному - прощання з молодою військовослужбовицею


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також