Вкрали дорогу?

1812 0

Ми у соцмережах:

Вкрали дорогу?

Без водогону та каналізації живуть мешканці котеджного містечка на вулиці Дмитра Багалія, що у районі Нового Двора. Люди тут заможні й готові прокласти комунікації до будинків за свій кошт, однак не можуть цього зробити через… приватні дороги.

вулиця Дмитра Багалия (1) Виявилось, що територія ця належить товариству "Фахівець", яке пов'язують з ім'ям відомого бізнесмена Олега Каштана. Фірма оформила право власності на земельну ділянку ще кілька років тому і забороняє жителям псувати її територію. Мешканці довго терпіли, але нещодавно вирішили написати колективну скаргу — просять чиновників та правоохоронців вплинути на товариство "Фахівець" і повернути землю в комунальну власність міста. Інакше, кажуть, подаватимуть на владу до суду. Іванна Смачило, мешканка вулиці Багалія:

— Наше котеджне містечко розбудовувалося у 2007-2009 роках. Забудовник викупив паї та позводив на них будинки на дві квартири. Нині тут проживає загалом близько сотні людей. У нас немає каналізації, і ми мусимо обходитися септиками, а воду качаємо насосами з власних свердловин. Прокласти труби не можемо, бо одразу приїжджають представники "Фахівця" і обурюються, чого це риють їхню землю! Фірма отримала державний акт про право власності на земельну ділянку площею 2,06 га від 17 березня 2009 року — для житлової та громадської забудови. На момент видачі цього документа вона мала суміжні межі з іншими ділянками, які належать 34 власникам. Тобто по цій землі пролягають як наша вулиця, так і всі шляхи, проїзди до будинків. Але ж Земельний кодекс України забороняє передавати такі землі загального користування у приватну власність! "Фахівець" уже п'ять років жодних комунікацій не прокладає й нам заважає. Я не знаю, чи є зараз директором тієї фірми Олег Каштан, та нам байдуже — аби нарешті щось з тією землею зробили. Ми грошей у влади на комунікації й освітлення вулиці не просимо, нехай лише повернуть землю громаді міста. Бо через бездіяльність влади "Фахівець" вдається до такого свавілля. Міський голова про цю проблему знає, бо мешканці й раніше до нього зверталися. Сподіваємося, що почне діяти, бо ж вибори скоро.
Володимир Хомко, міський голова Рівного:
— Я дав доручення головному архітектору міста Сергію Семенцю, щоб він розібрався у тій ситуації. Коли будуть готові висновки експертів, я зможу прокоментувати детальніше. А оскільки той лист адресований не мені одному, а ще й управлінню Держземагентства, головному міліціонеру області Сергію Максимову та головному прокурору області, то думаю, що розберуться об'єктивно!
Тим часом власники ТОВ "Фахівець" відмовились коментувати цю ситуацію.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також