Водія з Бармаків, який збив у Рівному на смерть військовика, із СІЗО не відпустили

1750 0

Ми у соцмережах:

Водія з Бармаків, який збив у Рівному на смерть військовика, із СІЗО не відпустили

У Рівненському апеляційному суді розглянули скаргу захисника обвинуваченого Романа Головина з Бармаків на ухвалу місцевого суду від 13 жовтня, якою було задоволено клопотання про продовження водієві «Audi» запобіжного заходу - тримання під вартою ще на 60 днів.

Як аргумент для пом’якшення запобіжного заходу захисник зазначив кілька обставин: визнання вини й часткове відшкодування матеріальної та моральної шкоди потерпілим у справі. Захисник просив обрати його підзахисному запобіжний захід - особисте зобов’язання.

Нагадаємо, трагічна подія сталася 2 січня близько 2:45 ночі. 24-річний Роман Головин з Рівненського району, керуючи автомобілем «Audi», на вулиці Соборній в Рівному збив 27-річного пішохода Артема Фурманчука, який переходив дорогу в забороненому місці. Потерпілого ще встигли доправити до медичного закладу, однак тяжкі травми, отримані від удару, були несумісними з життям. Військовик із Костополя помер.  А водій намагався втекти з місця автопригоди.  Невдовзі його наздогнали поліцейські, на очах яких ця подія сталася, і їм довелося переслідувати втікача, котрий, як з’ясувалося пізніше, був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Як, зрештою, і пішохід.

Мешканцеві Рівненського району Роману Головину повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинені в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого, а також залишення потерпілого в небезпеці. Місцевий суд взяв втікача під варту. 

А коли суд нещодавно знову продовжив йому тримання під вартою ще на 60 днів, адвокат оскаржив це. Проти задоволення апеляційної скарги захисника обвинуваченого виступили прокурор, представник потерпілих та самі потерпілі. Просили ухвалу суду залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення. Увагу колегії суддів вони зосередили на ризиках. Серед них — переховування від органу досудового розслідування та суду з метою уникнення покарання, а також тиск на свідків і потерпілих у кримінальному провадженні.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що обвинуваченого залишив під вартою. У слідчому ізоляторі він перебуватиме щонайменше до 12 грудня 2022 року.

Санкція ч.3 статті 286-1 Кримінального кодексу України, яку інкримінують Роману Головину  передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.  

Читайте також: Загинув не на війні, а під колесами автомобіля п’яного водія у Рівному

 У Рівному судять водія, який збив на смерть військовика на Соборній

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також