Втікали від війни, а загинули на Рівненщині

17570 0

Ми у соцмережах:

Втікали від війни, а загинули на Рівненщині

Зіткнення трьох автомобілів на трасі поблизу села Ситне увійде в історію як найкривавіше на Рівненщині — в цій ДТП загинуло 26 осіб ще 12 були травмовані.

ДТП трапилася 5 травня близько 19:20. У селі Ситне, що поблизу Радивилова, зіткнулися мікроавтобус «Мерседес Віто», пасажирський автобус сполученням «Харків — Зґожелець (Польща)» та бензовоз.

Одразу після зіткнення місцеві жителі почули сильний вибух та побачили великі клуби диму. Оскільки у країні триває війна, то селяни подумали, що вибух — на АЗС, яка знаходиться поряд. І лише згодом зрозуміли, що причиною вибуху є дорожньо-транспортна пригода.

Рятувальники та поліцейські, які першими прибули на місце зіткнення, були шоковані тим, що побачили. Уламки трьох автомобілів повністю перекрили трасу та горіли, а водії, які на той момент опинилися поряд, намагалися власноруч відтягнути від місця пожежі ще живих людей.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Відомо, що водій мікроавтобуса намагався обігнати інше авто, виїхав на зустрічну смугу руху, де й зіткнувся з бензовозом. Імовірно, водій бензовоза бачив те, що відбувається, тому й намагався уникнути зіткнення. Бензовоз відкинуло на зустрічну смугу, де він зіткнувся з пасажирським автобусом, який прямував до Польщі. Удар був настільки сильним, що тих пасажирів, які сиділи на останніх місцях, кинуло наперед. Вижити після такого пощастило небагатьом.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС в Рівненській області:

— Загорання відбулося через механічні пошкодження самих автомобілів. Для того, щоб цьому запобігти, на місці кожної ДТП рятувальники знімають клеми з акумуляторів машин. Однак коли рятувальники прибули на місце зіткнення у Дубенському районі, то все уже дуже сильно горіло. Багато пасажирів автобуса уже були мертві.

У пасажирському автобусі до Польщі їхали люди із Житомирської, Київської, Чернігівської, Харківської та Хмельницької областей — переважна частина пасажирів хотіла знайти порятунок від війни за кордоном.

Загалом в ДТП постраждало 38 осіб, із яких 26 загинуло, а 12 отримали травми й опіки різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих — двоє підлітків.

Сімнадцятирічний Вадим Скрипець зараз знаходиться в опіковому центрі в Рівному. Волонтерка Ірина Суслова розповіла у Facebook, що він так сильно постраждав, бо намагався врятувати від вогню свою маму:

— У грудні минулого року Вадим втратив батька. Нещодавно хлопець прийняв вольове рішення: евакуювати матір до Польщі. З Ніжина сім’я відправилась до Києва, звідки вирушила у напрямку Львова. Автобус, у якому була сім’я Вадима, в’їхав в уже палаючий бензовоз. У пасажирів було обмаль часу, щоб вибратись, але хлопець не міг покинути єдину рідну людину, яка залишилась у його житті. Незважаючи на нелюдський біль від опіків, він намагався врятувати матір, доки було сил, доки ще міг встояти на ногах. Але, на жаль, мати померла на місці, а Вадим отримав 60% опіків тіла.

Волонтери за добу зібрали йому для допомоги 50 тисяч доларів, які будуть витрачені на дорогі операції. Його планують направити літаком на лікування за кордон.

Дорожники уточнюють, що ділянка траси у Ситному не належить ні до проблемних, ні до аварійних. Через це найімовірнішою причиною ДТП є неуважність та поспіх водія мінівена, який порушив правила дорожнього руху.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху». Однак найбільш імовірно, що карати не буде кого. Адже водій мікроавтобуса «Мерседес Віто» загинув на місці пригоди.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також