Дослідження англійських вчених довели, що щоденне вживання двох яблук на день значною мірою знижує ризик виникнення інфаркту або інсульту. Це можливо завдяки тому, що яблука допомагають знизити рівень «поганого» холестерину, який сприяє звуженню артерій, чим підвищує ризик виникнення серцевого нападу або інсульту.
Річ у тім, що яблука містять багато клітковини та інших сполук, які позитивно впливають на стан кровоносних судин. Фахівці зазначають, що аналогічним ефектом володіють не тільки яблука, але і будь-які інші продукти, що містять природні сполуки, які називаються поліфенолами. Наприклад, ними багаті чай і червоне вино. Поліфеноли допомагають знизити ризик виникнення інсульту або серцево-судинних захворювань, які багато в чому пов’язані з підвищенням рівня холестерину.
Експерти стверджують, що два великих яблука на день забезпечать організм приблизно на чверть від рекомендованої добової норми клітковини. У той же час клітковина не тільки знижує рівень холестерину в крові, але і живить бактерії в кишечнику.