Як часто потрібно міняти простирадла

1367 0

Ми у соцмережах:

Як часто потрібно міняти простирадла

Мікроби, клопи, кліщі, лупа, шматочки відмерлої шкіри, спори та пліснява, піт і пилок — усе це знаходиться в постільній білизні. Чим рідше білизна змінюється, тим більше таких «друзів» є у вашому ліжку. Рекомендується простирадла і наволочки прати не менше одного разу на тиждень.

Під час сну кожна людина пітніє. Вологість, температура, залишки ороговілих клітин людської шкіри сприяють розвитку бактерій, вірусів, інших мікроорганізмів. Вони можуть провокувати проблеми з диханням, шкірою, а також розвиток різних хвороб за рахунок пригнічення імунітету. Крім того, продукти життєдіяльності — це чудове середовище для розмноження постільного кліща. Людям зі схильністю до алергічних реакцій, а також з астмою та іншими захворюваннями органів дихання рекомендується міняти комплект раз на 2–3 дні.

Прати постіль рекомендують при високих температурах. Сушити білизну краще на свіжому повітрі — сонце впорається зі знищенням шкідливих мікроорганізмів. Якщо такої можливості немає, забезпечте для цього сухе приміщення, що провітрюється. Якщо у вашій пральній машинці є режим сушіння — використовуйте його. Це дозволить при теплому потоці повітря знезаразити постільну білизну від мікробів і бактерій, а також постільних кліщів. Деякі господині для додаткового захисту від бактерій і мікробів використовують відбілювач, що є найдешевшим і ефективним засобом для позбавлення від бактерій. Прасування, яке зараз часто ігнорують, також здатне додатково дезінфікувати постіль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також