Як не наїсти зайвих кілограмів у новорічну ніч

682 0

Ми у соцмережах:

Як не наїсти зайвих кілограмів у новорічну ніч

Дієтологи радять, як не наїсти зайвих кілограмів попри велику кількість святкових страв і закусок у новорічну ніч.

Для тих, хто стежить за фігурою, наближаються тяжкі дні. М'ясні делікатеси, традиційні олів’є та шуба, тортики і солодощі так і норовлять відкластися зайвою складочкою на наших стегнах і животі. Що ж їсти, щоб не зіпсувати собі ранок 1 січня шокуючою цифрою на вагах?

Дієтологи одноголосно зазначають, що немає сенсу відмовляти собі у всьому і в новорічну ніч хрумкати тільки яблучком або сирими овочами.

За словами дієтологині Ольги Усенко, щоб поласувати смачними новорічними стравами, варто лише підкоригувати раціон 31 грудня, прибравши з меню кисломолочну продукцію, гарніри, каші, хліб і фрукти. Приблизне меню цього дня: сніданок — 2 яйця з овочами; обід (через 4 години) — курка / риба з овочами; вечеря (о 17.00-18.00) — курка / риба з овочами. Четвертий прийом їжі дієтологиня рекомендує вже о 23.00-1.00, а потім відрахувати 12 годин між останнім прийомом їжі й першим. Першого січня вона радить їсти яйця, морепродукти, сир і овочі. Таким чином, жоден зайвий грам до вас не прилипне.

А ось лікарка-нутриціо­логиня Тетяна Кіхтєва каже, що у святкову ніч можна дозволити собі все, крім смажених і копчених продуктів, а також салатів з майонезом. Краще віддати перевагу рибі на парі або запеченій чи простим салатам і фруктам. А головне — не переїдати, щоб не довелося замість десерту їсти активоване вугілля.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також