Сезон грибів у розпалі. Особливо багато у лісі опеньків, які мають приємний грибний аромат. Опеньки ідеально смакують як самостійна страва або як інгредієнт у салаті чи супі. Як же підготувати опеньки для смаження, заморожування та маринування?
Гриби перебрати від сміття та добре промити у великій кількості води.
Гриби різних розмірів варто варити окремо: дрібні краще маринувати, а великі — смажити.
Маленькі відварюють 15–20 хв. Під час варіння до грибів маленького розміру не варто додавати спеції, адже потім вони будуть маринуватися. Великі опеньки потребують більше часу — 30–40 хв.
Для заморозки нарізані гриби можна покласти порційно у поліетиленові пакети, щоб потім було зручно використовувати.
Відвар виливати не варто — його можна процідити, розлити в пляшки і використовувати як бульйон. Він має насичений аромат, підійде для супів та соусів.