Як покращити оцінки та наздогнати програму після навчання з дому дітям? Як підготуватись до ЗНО з української мови?

1053 0

Ми у соцмережах:

Як покращити оцінки та наздогнати програму після навчання з дому дітям? Як підготуватись до ЗНО з української мови?

Дистанційне навчання продовжує негативно впливати на знання дітей та ступінь засвоєння ними шкільної програми. Наразі у дітей та батьків немає вибору. Навчання з дому часто супроводжується багатьма технічними та організаційними недоліками. Найбільше страждають від цього діти: не можуть підключитися до заняття, не встигають зрозуміти вчителя, не знать, як виконувати домашнє завдання.

Водночас навчальний процес триває. Незабаром доведеться складати незалежне оцінювання. Українська мова – обов’язковий предмет для усіх. Та не всім вона легко дається. А якщо додати ще й літературу, то виходить величезний обсяг матеріалу для повторення. Школярам потрібно опрацювати чимало тем з орфографії, морфології, синтаксису, лексикології та інших розділів мовознавства, навчитися влучно і грамотно висловлюватися.

Самостійно охопити весь матеріал просто неможливо. Зазвичай найбільше труднощів виникає з правописом та граматикою. Дитині потрібен досвідчений педагог, який допоможе запам’ятати, зрозуміти і структурувати увесь обсяг інформації.

Коли і як треба починати підготовку до ЗНО з української мови?

Українська мова – предмет, важливий не лише для вступу, а і для особистого розвитку. Вміння послідовно і правильно виражати думки, багате на засоби художньої виразності мовлення, різноманітний словниковий запас – це те, що вирізняє інтелектуально розвинену й освічену особистість. Знання рідної мови без сумніву необхідне для кожного українця. Для тих, хто вступає на філологічні чи гуманітарні спеціальності, знадобиться українська література. Підготовка з цього предмету включає повторення величезної кількості творів і понять з теорії літератури.

Повторити всі граматичні правила і перечитати твори неможливо за кілька місяців. Навіть на елементарний розвиток мовленнєвого чуття рідної мови доведеться витратити не менше, як півроку. Тому школярі мають завчасно готуватись – бажано за рік, а то й більше. Батьки зобов’язані перевіряти, чи дійсно їхня дитина проводить час за підготовкою та чи потрібна їй допомога. З дитиною варто серйозно поговорити про необхідність здобутих знань у майбутньому.

В умовах карантину доведеться більше покладатися на віддалене навчання та заняття онлайн. Перш ніж повторювати все підряд, потрібно пройти пробне тестування, визначити свій рівень та найслабші теми і розпочинати підготовку вже цілеспрямовано. Під час підготовки до ЗНО з української мови не варто:

♦ відкладати повторення на потім і вважати, що встигнете за кілька місяців до оцінювання

♦ хаотично повторювати матеріал

♦ сліпо завчати правила

♦ тренуватись без перевірки та аналізу виконаної роботи

♦ займатися менше 2-х разів на тиждень

Як з підготовкою до ЗНО допоможе особистий репетитор?

Готуючись до ЗНО, доведеться багато годин присвятити самостійній роботі. Та все одно не обійтися без допомоги педагога, який має контролювати процес. Якою б легкою не здавалася рідна мова, репетитор потрібен для ґрунтовної та якісної підготовки. Дитина не може сама зрозуміти правила та норми української мови. Їй потрібні поради, як впоратися з величезною кількістю творів з літератури.

Особистий педагог правильно визначить рівень знань школяра та складе відповідну програму підготовки. Усе – з урахуванням індивідуальних особливостей та побажань учня. Репетитор вичерпно відповість на всі запитання та допоможе зрозуміти суть правил, аби легше їх запам’ятати. Уроки з репетитором відрізняються від шкільних: вони цікаві та інформаційно насичені. Викладач також може аналізувати твори учня, дати конкретні поради щодо їх написання.

Звісно, додаткові заняття з педагогом чи онлайн курси можуть допомогти школяреві. Але дитина зі свого боку повинна виконувати всі домашні роботи, працювати над матеріалом самостійно, зокрема виконувати пробні тести і тести ЗНО попередніх років. Репетитор як педагог допоможе правильно скласти програму, освоїти новий матеріал, отримати повноцінне пояснення. А учень має приділяти чимало часу самостійній роботі і напрацюванню навичок. Інакше скласти ЗНО з української мови на високий бал неможливо.

Батьки можуть суттєво допомогти своїм дітям у процесі підготовки. Їхнє завдання – зробити наступні кроки:

♦ підібрати для дитини кваліфікованого приватного педагога

♦ цікавитися, як проходять заняття і чого досягла дитина

♦ пересвідчитися, що учень працює над предметом самостійно

♦ всіляко мотивувати та заохочувати дитину

♦ відслідковувати її навчальний прогрес

Де можна знайти хорошого репетитора з підготовки до ЗНО з української мови?

Іспити та підготовка до них – це складний етап в житті кожного старшокласника. Під час пандемії та карантину умови для підготовки значно ускладнились, але не можна все скидати на дитину. Дітям доволі важко, власне як і дорослим, засвоїти шкільну програму по Skype чи Zoom. Адже вдома стільки спокус, щоб відпочивати чи відволікатися від навчання.

Погана успішність – це не провина дітей, а швидше міністерства та вчителів, які проявляють байдужість до ситуації. Однак проблему треба вирішувати – і турбуватися про це належить вам та вашим дітям. Ви можете знайти їм досвідченого репетитора і забезпечити якісне навчання. Особливо якщо оцінки дитини значно погіршились після карантину.

Вихід для стурбованих батьків та учнів – BUKI репетитор. На сайті є широкий вибір педагогів на будь-який запит та вимогу. Тож з підготовкою до ЗНО вам точно допоможуть. Професійні дані викладачів надійно перевіряються. Вам потрібно лише:

♦ зайти на сайт та обрати предмет

♦ вибрати відповідні критерії у полях фільтрів для пошуку

♦ перечитати інформацію в анкетах

♦ звернути увагу на відгуки та особисті досягнення педагогів

♦ вибрати «свого» репетитора і надіслати йому заявку


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також