Як позбутися осінньої хандри

1056 0

Ми у соцмережах:

Як позбутися осінньої хандри

Відчуття осінньої хандри знайоме, напевно, кожній дорослій людині. Восени можуть загострюватися різні хронічні хвороби, починаються епідемії ГРВІ та майже всі скаржаться на поганий настрій. При цьому більшість людей проходять цей етап швидко і непомітно, інші ж ризикують поринути в безодню негативних емоцій.

Насправді пригнічений настрій, апатія і швидка стомлюваність пов'язані з дефіцитом гормону серотоніну, активність якого залежить від сонячного світла. Тобто коли світловий день стає коротшим, а небо постійно захмарене, за наявності інших факторів запросто може виникнути дефіцит серотоніну.

У такому випадку достатньо гарного відпочинку і легких змін у раціоні харчування, щоб знову відчути приплив сил. Тому в осінньо-зимовий період намагайтеся їсти більше фруктів і овочів, особливо фахівці рекомендують банани. Побалуйте себе кількома шматочками темного шоколаду і келихом червоного сухого вина. Ці продукти сприяють виробленню серотоніну. Намагайтеся більше часу проводити на свіжому повітрі й не забувати про легкі фізичні навантаження.

Але іноді під маскою осінньої хандри приховується справжня депресія. Якщо у вас постійно поганий настрій, ви погано спите вночі, але відчуваєте сонливість вдень, стикаєтеся з раптовими спалахами емоцій, варто звернутися до фахівця. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також