Як правильно доглядати за металопластиковими вікнами?

2891 0

Ми у соцмережах:

Як правильно доглядати за металопластиковими вікнами?

Після ремонту необхідно помити металопластикові вікна. Але кажуть, що не всі засоби для цього підходять. Розкажіть, чим же мити і як доглядати за металопластиковими вікнами.

Керівник сервісної служби ТОВ "РЕНОМЕ-ПАРТНЕР" (ТМ "ВІКНОВА") Віктор Переходько: — Металопластикові вікна належать до предметів тривалого користування. Гарантійний термін обслуговування ПВХ-конструкцій 5-10 років, але прослужити вони можуть значно довше, особливо, якщо дотримуватись основних правил експлуатації та догляду за ними. Перше, що слід зробити безпосередньо після встановлення вікон та ремонту відкосів, це зняти захисну плівку. Пил та бруд протерти м'якою ганчіркою за допомогою звичайного миючого засобу. Скло слід мити чистою і теплою водою. Для очищення металопластикових вікон не слід використовувати їдкі та з вмістом розчинника засоби для полірування, а також ацетон чи розчинники на його основі, абразивні матеріали чи жорсткі предмети. Сучасні вікна зачиняються дуже щільно, тому потрібно регулярно провітрювати приміщення. Це забезпечить не лише регулювання у приміщенні вологості і температури, а й допоможе уникнути появи конденсату, плісняви чи грибка. Зверніть увагу! Варто уникати постійно відкритих вікон упродовж довгого часу в опалювальний сезон. Аби провітрити кімнату, достатньо відчинити всі вікна і двері у приміщенні на 2-4 хвилини. За цей час пройде повна заміна повітря, а елементи конструкцій не встигнуть охолонути. Такий спосіб провітрювання ефективно знижує втрату енергії й економить витрати на опалення.

 
Що ж до рухомих частин вікна, практика свідчить, що їх необхідно хоча б раз на рік змазувати невеликою кількістю мастила, аби вікна і в подальшому добре відчинялися та зачинялися. Ущільнювачі можна очищати водою й змазувати звичайним силіконовим олівцем. Виконання цих вказівок та рекомендацій допоможе не лише зберегти бездоганний зовнішній вигляд та експлуатаційні властивості ваших вікон, але й створити здоровий клімат та комфортні умови життя у вашій оселі. Якщо ви не маєте можливості або часу виконати ці прості процедури, можете скористатися послугами фахівців, які, окрім, вищезазначених операцій, виконають регулювання щільності посадки конструкції, роботи та функціональності рухомих частин вікна, а при необхідності замінять ущільнення та ін. Отримати детальнішу інформацію чи консультацію фахівців, а також замовити самі конструкції чи їхнє технічне обслуговування ви можете у фірмовому салоні ТМ "Вікнова" (ТОВ "Реноме-Партнер") на Театральній площі.
Тел. (0362) 63-30-46
www.viknova.com.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також