Як правильно зважувати малюка?

169 0

Ми у соцмережах:

Як правильно зважувати малюка?

Ваги для немовлят - необхідна в господарстві річ, яка дасть молодій матусі можливість стежити за режимом карапуза.

Зважування дитини до годування і після допоможе встановити, чи нормально вона поїла, чи, можливо, у неї є недоїдання або переїдання. Постійне зважування допоможе точніше обчислити, наскільки вона додала у вазі, але бігти купувати ваги не варто, простіше взяти ваги на прокат і коли прийде час повернути їх не боючись що вони впали в ціні та продавати за безцінь немає сенсу.

Рекомендації до використування ваг

Оскільки в цього приладу дуже хороша чутливість, для отримання більш чіткого результату ми радимо вам дотриматися низки умов:

  1. 1. Ваги встановлюються на твердій поверхні. Найточніші результати, як правило, виходять, якщо вони стоять на столі.
  2. 2. Біля приладу не повинно лежати жодних предметів, які могли б їх зачепити - це може вплинути на показання.
  3. 3. Перш, ніж зважити малюка, під нього слід заздалегідь постелити пелюшечку або клейонку, а після того, як ви покладете його на ваги, вона не повинна звисати з них або торкатися речей, що лежать поблизу.
  4. 4. Ваги варто увімкнути вже після того, як ви покладете на них пелюшку: таким чином обнуляється її вага. Якщо ви спочатку увімкнули прилад, а потім поклали пелюшку, то відняти її вагу вам допоможе функція TARA.
  5. 5. Малюка необхідно помістити в центр ложемента, однак треба стежити, щоб його кінцівки не стикалися зі сторонніми предметами. Не варто підтримувати або утримувати немовля, коли ви його зважуєте - це може спотворити показання ваг.

Додаткові поради

Сьогоднішні аналоги ваг оснащені функцією фіксації ваги в момент руху. Коли ви зважуєте дитину, прилад оцінює і запам'ятовує кілька показників і показує середній результат.

Коли ваш малюк вже дуже енергійно ворушить ручками і ніжками, можете його сповити. Але є й інший варіант: покладіть його на животик, щоб обмежити його активність.

Для точнішого контролю набору ваги намагайтеся дотримуватися однакових умов зважування: зважуйте вашого карапуза голеньким, перед тим, як годуватимете, і, бажано, за годинами.

Правильна вага - яка вона?

У перший раз новонародженого завжди зважують після появи на світ. Звичайна, нормальна вага коливається в проміжку від 2 600 до 4 000 грамів. Немовлята вагою понад чотири кіло вважаються великими.

Майте на увазі, що в період після народження тіло втрачає вагу, і за три-п'ять днів максимальна втрата може становити від 6 до 8% від загальної маси. Річ у тім, що тіло новонародженого позбавляється води через шкіру, а також легені під час дихання. Крім того, всихає пуповина та виділяється меконій і сеча. Як правило, вага повертається на сьомий-десятий день.

Нормальна надбавка у вазі за 3 перші місяці коливається в районі 750 грамів, а в 4-6 місяці - 700 грамів.

Протягом наступних трьох місяців немовля поправляється на 500 грамів за місяць, а з десятого місяця і до дванадцятого - в середньому на 350 грамів. Не забувайте, що вага малюка має співвідноситися з його зростом. Так, у півроку середня вага немовлят - близько 8 200 грамів, а зріст - десь 65-66 см.

Якщо зріст малюка менший за середній показник, то слід із середньостатистичної ваги відняти по триста грамів на кожен сантиметр різниці. У разі, коли його зріст перевищує середньостатистичний, додайте до кожного зайвого сантиметра 250 грамів для порівняння з нормою.

Коли вага немовляти не відповідає зросту, то для матусі це перший дзвіночок: можливо, їй варто підкоригувати режим харчування. Розвиток кожної дитини індивідуальний, але не варто занадто покладатися на її особисті особливості.

Крім ваг на сервісі прокат дитячих товарів Качелька можна найти дуже корисних та цікавих речей для полегшення життя батьків та дітей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також