Як проходить тестування нової китайської вакцини у Рівному?

1414 0

Ми у соцмережах:

Фото: ВВС

У Рівному проводять клінічні випробування нової китайської вакцини проти COVID-19, у яких вже взяли участь майже 100 добровольців.

 Наймолодшому зі щеплених - 18 років, найстаршому - 82 роки. Ще 130 людей проходять скринінг для визначення стану здоров’я, аби в подальшому теж стати учасником випробування.

Координатор клінічного випробування у Рівному, кандидат фармацевтичних наук Оксана Штрімайтіс розповіла для “РВ”:

- 80% учасників - рівняни. Інші 20% приїхали з Острога, Сарн, Нетішина, Зеленого Гаю та навіть з Луцька. До нас також телефонували бажаючі зі Львову й Мелітополя. Але ми дали номери телефонів місцевих лікарень, щоб вони пройшли клінічні випробування там. Близько 10% від усіх бажаючих отримали відмову в участі у клінічних випробуваннях, оскільки, у деяких з них був позитивний тест на COVID-19, загострення хронічних хвороб, а одна жінка виявилася вагітною.

Фото: Суспільне

Нагадаємо, з початку жовтня у ПМСД “Центральний” та ще 30 українських клініках, заздалегідь підготовлений медперсонал, проводить клінічне випробування нової вакцини проти коронавірусу.  Усіх охочих щепитися ділять на 2 групи: першій половині учасників вводять китайську вакцину, а другій - плацебо. Ні учасники, ні медики не знають, що саме кому вкололи. Цією інформацією володіють лише виробники вакцини, які “відкриють карти” через рік.

За це добровольці отримують фінансове заохочення - 8000 гривень та компенсацію транспортних витрат - 1300 гривень.

До того ж, вони мають вести щоденник і записувати інформацію щодо свого самопочуття, а також періодично консультуватися з медиками.

Додамо, що такі випробування проводять не лише в Україні, але й в Індії, Філіппінах, Малайзії, Аргентині тощо.

Читайте більше: Рівнянам платитимуть за випробовування на них нової вакцини з Китаю

Розповіли, навіщо потрібні добровольці для тестування нової вакцини у Рівному

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також