Як варашанка почала варити шоколад на карантині

1613 0

Ми у соцмережах:

Як варашанка почала варити шоколад на карантині

22-річна варашанка Марина Лигіна задумалася про власну справу. Нині Марина має сторінку в Інстаграмі, аби її шоколад могли скуштувати замовники з усієї України. І хоч поки таке хобі приносить більше емоційної насолоди та скромні заробітки, вірить, що все вдасться.

Марина навчалася у Київському політехнічному інституті, де опанувала професію енергоменеджерки, повідомляє Володимирець. Сіті.  У столиці зустріла майбутнього чоловіка, з яким нині виховує маленьку доньку. Варити свій шоколад почала, коли крихітці було лише три місяці, і ось вже майже 2 місяці Марина виготовляє шоколад на замовлення. 

- Все почалося банально: просто хотілося спробувати щось нове, набридло сидіти на карантині і нічого не робити. Очікування були, м‘яко кажучи, «аби не зіпсувати продукти», а вийшло дуже смачно, ну, і дуже гарно. Я виставила в сторіз цукерки, а мені посипалися питання: де я взяла і де можна взяти таку шоколадку, - розповіла Марина журналістам видання Володимирець,Сіті.

Майстриня також розповіла, як "чаклує"  над  шоколадом: 

– Спочатку готуються всі інгредієнти: какао-масло, какао терте (або какао-порошок) та підсолоджувач.  Далі все це нагріваємо. Какао-масло тане. Потім найскладніший, проте найцікавіший процес – темперування: коли шоколад спочатку нагрівається, а потім охолоджується до конкретної температури. Це найголовніше у приготуванні. Так какао-масло переходить у стабільну форму, що надає шоколаду після охолодження твердість, крихкість і блиск. Якщо все зробити правильно – шоколад буде легко ламатися та видаватиме характерний хрускіт при ламанні. Ну і, звичайно, не буде схожий на резину.

Інгредієнти замовляю в спеціалізованих магазинах. Це дорожче, ніж купити у звичайних, проте я впевнена у якості продуктів. Зрозуміти, чи продали підробку, можна тільки на смак уже готового продукту. Тому з кожної партії заливаю хоча б кілька цукерок, щоб спробувати і впевнитися в тому, що всі інгредієнти якісні, а шоколад не гірчить.

Перші шоколадки були звичайними. Зараз маю ширший асортимент. Так, класичний чорний шоколад (75% какао) коштує 70 гривень за плитку. Якщо додаємо ексклюзивні наповнювачі, тоді до вартості додається ще 5-10 гривень. Плитка молочного шоколаду коштує 80, а білого – 100 гривень. Вага плитки залежить від наповнення і форми. У середньому шоколадка має вагу 80-85 грамів. З наповненням можуть бути і всі 100 грамів.

Фаворити серед замовників – чорний шоколад з кокосом та мигдалевими пластівцями, молочний з малиною та горіхом та білий ягідний. Я називаю його рожевий, бо додаю туди смородинову пудру і багато малини та полуниці, тож шоколад має приємний смак та колір.І ще скажу одну річ: мій шоколад майже не шкодить фігурі, бо містить натуральні інгредієнти. А ще у його складі немає білого цукру. Я використовую кокосовий. Він має низький індекс швидкості розщеплення та перетворення у глюкозу, вдвічі нижчий, ніж у меду та білого цукру. Дозволяє швидко насититися і довгий час не відчувати голод.

Сьогодні майстриня з Вараша відправляє свої шоколадки людям, з якими навіть не знайома: «сарафанне радіо» дає результати. Та першими підтримали нове захоплення її друзі.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також