Як вибрати кутовий диван: поради покупцям

1075 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати кутовий диван: поради покупцям

Що собою являє конструкція кутового дивану? Це різновид меблів, що складається з декількох незалежних елементів. По суті, це верхня частина, яка зроблена з еластичного матеріалу різної якості, і нижня частина – основа, каркас. Якщо Ви не знаєте, як вибрати кутовий диван, почніть саме з вивчення особливостей різних каркасів.

Як вибрати кутовий диван з каркаса?

У кутових диванах каркас відрізняється конфігурацією, в якій об'єднано 2 деталі під кутом 90 градусів:

  • • основа вироби;
  • • боковушки.

 

Стандартні розміри основи дорівнюють 180 см, воно зазвичай в два рази довше «боковушек». З допомогою спеціальних міцних кріплень бічні частини надійно приєднуються до каркаса, щоб забезпечити стійкість і безпеку експлуатації. Досить рідко можна вибрати кутовий диван, в якому кріплення відсутня, тому можна розташовувати спальне місце, як справа, так і зліва від підстави. Якщо Ви любите нестандартні предмети, такий варіант може Вам підійти, але не завжди подібна оригінальність – синонім зручності.

Диванний каркас – це частина конструкції, на яку припадає велике навантаження, тому до вибору матеріалу для неї слід підходити грунтовно. Тверді породи дерева будуть ідеальним варіантом, але і в цьому випадку є моделі, що відрізняються своєю ціною. Досить дорогим буде бук, дуб та інші тверді породи, тоді як деревно-стружкові плити і сосна – більш дешеве рішення. Підстави з металу роблять рідко, щоб не обтяжувати сам диван.

ДСП як матеріал для каркаса дивана або ліжка. Якщо Ви хочете максимально заощадити на покупці цієї меблів, тоді прослідкуйте, щоб в ДСП не було шкідливих речовин, які негативно вплинуть на самопочуття людей. Для цього необхідно вивчити сертифікат якості. Якщо ж у Вас є можливість візуально оглянути диван, то перевірте, заламінована чи деревно-стружкова плита (її ще можуть покрити шпоном, що теж добре захищає від виділення формальдегідів).

Розмір має значення

Звичайно, всім хочеться розмістити в кімнаті цілий «диванний плацдарм», але для початку потрібно врахувати реальні габарити приміщення. У просторих кімнатах вдасться вмістити повноцінні дивани довжиною до 2,8 м (в розкладеному вигляді) і шириною до 1,8 м. Сплануйте обстановку, щоб крім місця для відпочинку і сну в кімнаті залишався простір і для інших меблів, м'які меблі необхідні для комфортного проживання.

Якими бувають механізми трансформації

Чим кутові дивани вигідно відрізняються від звичайної ліжка або меблів для відпочинку? Вони можуть трансформуватися у велике спальне місце за лічені секунди, так само швидко перетворюючись назад до сидіння, займає мало місця. Для таких перевтілень використовуються різні механізми трансформації:

  • • «дельфін»;
  • • «книжка»;
  • • «тік-так»;
  • • виїзна конструкція;
  • • седафлекс;
  • • «розкладачка»;
  • • меларат.

 

Якщо вибрати кутовий диван з механізмом типу «тік-так», який також називається «пантографом», то його не доведеться відсовувати від стіни, біля якої він розташований. Схожим чином розкладається і «єврокнижка», яка залишається найнадійнішим варіантом для часто використовуваних диванів. Механізм складається з петель, прикріплених до каркаса. Такий мінімум деталей і забезпечує «єврокнижке» її відому витривалість.

Коли Ваша задача зводиться до того, щоб вибрати кутовий диван для відпочинку, то придивіться до недорогих кутових диванів.

«Дельфін» – це настільки просте винахід, що розкласти диван для сну зможе навіть дитина, потягнувши за його нижню частину. Завдяки роликовому механізму спальне місце плавно і легко виїжджає вперед, складаючись місце для сну. Щоб отримати максимум комфорту, можна купити матрац, який забезпечить Вашій спині належний спокій.

Є ще дивани з викатним механізмом, але для кутових моделей це не найкращий вибір. При такому розташуванні бічних стінок спальне місце буде нижче, ніж у інших диванів. Недоліками ж седафлекс і меларата можна назвати погану витривалість. В ідеалі, такі системи прийнятні для офісної, але не домашніх меблів.

Для тих, хто цінує багатофункціональність, виробники дорогих меблів придумали «гіпертрансформер» – диван, в якому змінюють положення практично всі конструктивні елементи. Так, спинка може перетворитися на місце для сну, боковушки теж опускається в горизонтальне положення або нахиляються під потрібним Вам кутом. В основі дивана висувається невелика, але зручна підставка для ніг. Найбільш елітні моделі диванів можуть обладнуватися білизняними ящиками, столами-підставками і навіть барами. Щоб вибрати кутовий диван, варто також вивчити асортимент з точки зору зовнішнього виконання.

Оббивка і форма меблів

Тип конструкції і механізм розкладання – це не єдиний аспект вибору м'яких меблів. Матеріал оббивки також важливий. Серед недорогих тканин, які відрізняються досить високою зносостійкістю, варто назвати жакард або гобелен. У них гарна фактура, щільна структура тканини.

Велюр – це більш дорогий вид оббивки, він приблизно однакової вартості з тефлоновим флоком, флок-велюром і чистим флоком. Перевершує всі тканинні оббивки натуральна шкіра та її якісні замінники, адже вони довго не зношуються, завжди залишаються модними, відрізняються гарним малюнком і кольором. Хочете благородну меблі в вітальню – поспішайте вибрати кутовий диван зі шкіри.

Яку б оббивку Ви не зволіли, її завжди можна оновити за допомогою чохлів, які так легко змінювати за настроєм або сезону. Якщо Ви задастеся метою купити меблі зі знімною оббивкою, то з часом постарайтеся придбати кілька «одягу» на різні випадки життя.

Як вибрати наповнювач для сидінь і спинок?

Зручність спинки і сидіння – ще одна рекомендація про те, як вибрати кутовий диван. М'які фрагменти повинні бути досить міцними, щоб витримувати Ваш вагу, не провалюючись до самого каркаса. Пінополіуретан з його еластичністю і пористою структурою відмінно підходить для цієї мети. На спинках виробники використовують більш щільний наповнювач, а для сидінь – більш м'який.

Ще один вид наповнювача – латекс, який можна зустріти в більш дорогих моделях. Їх купують ті, хто хоче вибрати кутовий диван з ортопедичними властивостями. Схожими характеристиками володіють і пружинні блоки, просідаючі тільки там, де Ви сідайте.

Як вибрати диван для вітальні

Як вибрати диван для вітальні, виходячи з його габаритів? Масивні вироби ідеально вписуються у великі зали і стають центром меблевої композиції. У маленькому приміщенні об'ємні предмети недоречні, оскільки вони захаращують простір. Для створення затишної обстановки на обмеженій площі можна використовувати софу.

Оббивка відрізняється величезним різноманіттям. Найбільш затребуваними матеріалами є:

  • • Гобелен – важка тканина, вытканная у вигляді картини. Вона добре чиститься і переться. Гобелен не вигоряє і володіє підвищеними характеристиками міцності. Меблі, оббиті таким матеріалом, гармонійно вписується в приміщення, оформлені в стилі ампір.
  • • Натуральна або штучна шкіра – зовнішній вигляд оббивки може бути різним: лакована, матова або тиснена.
  • • Оксамит – м'який і приємний матеріал, що символізує розкіш. Якщо Ви не знаєте, як вибрати диван для вітальні, оформленої в стилі класика, зупиніться на такому варіанті.Жаккард - безворсовий матеріал, що володіє хорошими властивостями: зносостійкість, невибагливість у догляді і вишуканий зовнішній вигляд.
  • • Флок - універсальна тканина, яка не вигорає і чиститься нейтральними миючими засобами. Матеріал має грязе і водовідштовхувальне напилення.

 

Як вибрати диван для вітальні, керуючись комфортом?

Сидячи на меблевому виробі, люди повинні себе почувати спокійно і спокійно. Ступінь комфортності визначається трьома критеріями:

  • • наявність підлокітників, валиків і подушок;
  • • рівень жорсткості сидіння;
  • • ергономічність - брендові виробники виготовляють м'які меблі, з огляду на анатомічні особливості будови тіла.

 

Як вибрати кутовий диван, щоб придбати відмінну модель за розумні гроші, знає «Арс». Саме тому його експерти діляться зі своїми передплатниками цінною інформацією, а також регулярно повідомляють про розпродажі і акції. Адже ви купуєте меблі для свого комфорту і задоволення, тому обов'язково прислухайтеся до порад фахівців. Черпайте джерела натхнення, щоб бути в курсі сучасних віянь в оформленні житла, новинок меблевого виробництва та інших приємних речей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також