Як вибрати соковижималку?

8969 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати соковижималку?

Якщо ви не хочете ставити своє здоров’я в залежність від рівня совісті виробників пакетованих соків, можна придбати соковижималку, котра допоможе і отримати склянку свіжого соку до сніданку, і приготувати домашні консервовані соки.

Соковижималки для цитрусових Найперше слід знати, що існує три види соковижималок: для цитрусових, центробіжні та шнекові. З допомогою соковижималок для цитрусових можна вичавити сік лише з відповідних фруктів. Підійдуть вони для тих, котрі бажають починати день зі склянки апельсинового соку, для отримання якої, до речі, необхідно 2-3 великих апельсина. Варто знати, що сік з цитрусових зберігати не можна, а слід випивати одразу — вже через 10 хвилин він втрачає всі корисні властивості. Тому, як правило, подібні соковижималки малопотужні й призначені не для «промислового використання», а для отримання однієї-двох склянок соку. Придбати цитрусові соковижималки можна в середньому за півтораста гривень: прилад Moulinex в «Ельдорадо» коштує 149,9 гривні, Braun (20 Вт, 1 л, «Фокстрот») — 199 гривень.

Ліпше, щоб м’якоть відкидалась автоматично Корисною функцією центробіжних соковижималок, які допомагають отримати сік з більшості фруктів та овочів, є можливість автоматичного відкидання вижатої м’якоті у спеціальний контейнер. Якщо подібна функція у соковижималці не передбачена, то після 2-3 склянок витисненого соку потрібно буде відчищати сепаратор прилада від м’якоті вручну, інакше він заб’ється й сік перестане виливатися. Єдиним недоліком соковижималок, що є в асортименті рівенських магазинів, є те, що вони невеликі й максимальна місткість їхніх чаш для отриманого соку становить у середньому 1-1,5 літра. Тобто щоб переробити мішок яблук, таким приладам і їхнім господарям доведеться добряче постаратися. Інколи в продажу бувають вітчизняні соковижималки, що розраховані якраз на любителів домашніх консервувань. Від іменитих імпортних вони відрізняються значно більшими розмірами, не таким суперсучасним дизайном і шумністю роботи. Однак із переробкою великої кількості фруктів чи овочів вони справляються значно ліпше. Проблемою є те, що натрапити на них доволі складно — продавці магазинів побутової техніки стверджують, що інколи вони в продажу бувають, але мені жодного подібного приладу побачити не вдалося. Якщо не пощастить і вам й ви все ж вирішите придбати одну з імпортних соковижималок, надайте перевагу приладу з найбільшою потужністю — «слабенька» соковижималка з великою кількістю роботи може просто не впоратися. Щодо цін, то стати власником соковижималки можна в середньому за 300-400 гривень. Наприклад, у «Фокстроті» потужний прилад De Longhi на 1700 Вт можна придбати за 329 гривень, Moulinex коштує 389 гривень, соковижималка+блендер Philips — 419 гривень. Однак трапляються соковижималки за «демпінговими» цінами — наприклад, в «Ельдорадо» прилад фірми Elenberg коштує лише 129,20 гривні! Існують також універсальні соковижималки, котрі можуть витискувати сок як зі звичайних фруктів, так і з цитрусових — подібну модель випускає Tefal — 429,90 грн.

Шнекові соковижималки впораються із кісточками Зауважте, що отримати сік із плодів із кісточками (смородина, агрус) проблематично — сито центробіжних приладів з ними не впорається і заб’ється. Тому для переробки таких плодів призначені вітчизняні шнекові прилади — у них є спеціальна втулка, що майже насухо відтискає ягоди, а кісточки відкидає. Ззовні такі соковижималки схожі на м’ясорубки, в яких спереду ллється сік, а із задньої частини виходять кісточки й шкірки. Єдина проблема — зустрічаються в продажу подібні прилади дуже рідко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також