Як вибрати термос | Поради щодо вибору термоса

999 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати термос

Що може бути краще гарячої чашки чаю або кави холодної взимку на свіжому повітрі? І забезпечити таке задоволення допоможе хороший термос. При цьому сучасний модельний ряд виробів досить широкий, тому покупцям не складе труднощів купити термос для чаю або термос для їжі.

Але як вибрати термос і не помилитися при виборі? На що звертати увагу в першу чергу? На ці та багато інші питання ви зможете знайти відповіді в даному матеріалі.

Кращий термос той, який буде добре і надовго утримувати тепло. Крім цього, він не повинен протікати. Тому якості виробів рекомендується приділяти максимальне значення. А щоб зробити правильне рішення, зверніть увагу на поради як вибрати якісний термос, представлені в цій статті.

Поради як вибрати якісний термос за типом

Визначити який термос краще можна орієнтуючись на тип виробу. Адже багато виробників пропонують різні варіанти: від бюджетних і до більш дорогих моделей. Термос металевий, пластмасовий або вакуумний термос - кожен споживач може купити модель на свій смак.

Класичний тип

Традиційний термос являє собою практичний циліндр виготовлений із сталі. Часто хороший термос класичної моделі має зовнішню обробку з металу покриту фарбою або полімером. Також цей тип відрізняється наявністю пробки і склянки зверху вироби. Термос металевий класичного типу відрізняється унікальною конструкцією - всередині виробу встановлюється спеціальна колба, куди безпосередньо і заливається рідина. У той час як між внутрішньою поверхнею і колбою повністю викачується повітря для створення вакууму. Таким чином, вакуумний термос відмінно тримає тепло і вважається одним з найбільш надійних в експлуатації.

Варто зазначити, що такий термос металевий всередині має безліч секретів. Приміром, для того, щоб чай або каву охолоджувались повільніше і набагато довше радували теплом, отвір під пробкою має бути максимально маленьким. А щоб не знімати всю пробку і відповідно, не охолоджувати рідина в термосі, рекомендується використовувати хороший термос з пробкою-клавішею. Завдяки такій моделі можна лише відкрити пробку, а не повністю зняти її для того, щоб налити рідину в чашку. Крім цього, при необхідності її завжди можна повністю зняти чи відкрутити, для того щоб поповнити кількість напою в термосі.

Класичний тип термос

Який термос краще для дітей?

Думаєте, як вибрати термос для дитини? Зверніть увагу на дитячу модель. Невеликі і компактні термоси об'ємом в 0,5 і навіть менше літрів представлені в яскравих кольорах. І завдяки такій різноманітності кожна дитина може підібрати для термос до душі.

В основному виробники велику увагу приділяють виготовленню дитячої продукції і термоси не виняток. Більшість моделей випускається з сталевими колбами, для того, щоб у разі удару вони не побилися і не завдали шкоди дітям. Ще один важливий момент - горлечко. Чим ширше буде горлечко в термосі, тим комфортніше він буде для дитини. А наявність ручок є ще одним додатковим бонусом до купівлі. Так як в такому випадку маленьким ручкам буде набагато зручніше користуватися термосом.

Класичний тип дитячий

Кращий термос для напоїв - термокружка

Термокружка служить відмінним осінньо-зимовим пропозицією для всіх, хто любить балувати себе в холодну пору року гарячими напоями. Свого роду термокружка - це компактний термос для чаю, кави та інших напоїв, які необхідно тримати в теплі. При цьому вона характеризується зручними для експлуатації розмірами, так як габарити кухлів часто не перевищують 0,5 і іноді 0,7 л. Комфортна і завжди під рукою термокружка може бути класичної або теплоізолюючої. У першому випадку, найкращий термос для напоїв має спеціальні подвійні стінки з вакуумом. Тобто свого роду такі термокружки є міні-аналогами класичних термосів. А в другому гуртка схожа на термос для їжі, так як оснащуються подібні вироби теплоізолюючої прокладкою. І все ж якщо ви не знаєте, який термос краще, то слід розуміти, що і в першому випадку і в другому напої будуть залишатися в гарячому стані близько 4 годин. І зазвичай на вибір може впливати дизайн і вартість виробів. Але все ж термокружка служить відмінним варіантом для подорожей, офісу або прогулянок на свіжому повітрі.

Термос для напоїв - термокружка

Помповий

А до цим специфічним моделям варто віднести помпові. Даний тип термосів практично нічим не відрізняється від традиційних виробів. Але головною їх особливістю вважається наявність кришок з носиками (в деяких випадках, з клавішами). При легкому натисканні на такий носик, насос всередині термоса швидко викачує чай або кава в певній кількості (порціонно) з термоса до носика для того, щоб напій можна було максимально зручно налити в кухоль.

Простота і комфорт - так можна охарактеризувати помпові термоси. З ними не потрібно проводити ніяких зайвих маніпуляцій або прикладати фізичні зусилля. Достатньо просто натиснути на кнопку, щоб отримати порцію свіжоприготованого гарячого напою. Але до мінусів таких моделей слід віднести їх не герметичність. Простими словами, кришка-носик не так щільно прилягає до колби, як класична пробка. Більш того, у кришки-носика більше щілин, через які може не тільки проливатися чай або каву, але і йти цінне тепло. Також конструкційно, помпові моделі являють собою дуже складні термоси, всередині яких розташовується безліч додаткових елементів. Всілякі насоси, набори трубок і клавіші не найкращим чином впливають на загальний вага термоса і його довговічність. Адже з часом різні внутрішні з'єднання пересихає, внаслідок чого можуть з'явитися течі і термос швидко прийде в непридатність.

Термос для напоїв - помповий

Помпові моделі рекомендується використовувати стаціонарно - в офісі, в закладах громадського харчування або на масових вуличних заходах (святах, ярмарках тощо). Вони відрізняються значними обсягами в порівнянні з класичними побутовими термосами. Але все ж такі вироби дуже зручні для професійного застосування. І якщо віддати перевагу якісній моделі, можна отримати надійний в експлуатації термос для напоїв або їжі. Наприклад не зайвим буде наявність додаткових елементів і якщо ви не знаєте, як вибрати термос помпової моделі, то зробіть акцент на продуманих дрібницях (наприклад, на наявність великої кнопки на кришці або підставки під чашку, і т. д.).

Який термос краще: вибираємо за типом колби

Думаєте, який термос краще тримає тепло і надійніше в експлуатації? Подивіться на колбу вироби. Зазвичай вона представлена в 2 варіантах: металевому і скляному. І природно, останній варіант є найбільш бюджетним, але відповідно, самим крихким і нетривалим. Хоча головний акцент у даному випадку слід робити на цілісність колби. Адже головним інструментом теплоізоляції служить вакуум, а забезпечити його може тільки якісне внутрішнє наповнення. І хоч металевий варіант не так практичний, як його аналог, все ж ця модель краще витримує удари і падіння і в будь-якій ситуації гарантує, що має всередині рідина не виявиться у вашій сумці або на ваших речах.

Матеріал корпусу

Який термос краще: вибираємо за типом колби

В якості матеріалу корпусу може виступати пластик або сталь. І як і у випадку з колбою, звичайно пластикові моделі є більш дешевими. Але вони менш надійні і герметичні своїх сталевих аналогів. Ось чому фахівці рекомендують не експериментувати і робити вибір на користь перевірених часом моделей з нержавіючої сталі. Довговічні, практичні і гігієнічні - так можна описати термоси з нержавіючої сталі. І тим, хто думає, який термос краще тримає тепло, експерти заявляють, що в даному випадку впоратися із завданням на всі 100 можуть тільки якісні вироби з металу з цільної металевою колбою.

Якість

Якість покупки можна перевірити використовуючи кілька простих методів перевірки. Наприклад, перевірити герметичність можна досить просто. Для цього необхідно налити в термос гарячої води і почекати 10 хвилин, після чого визначити, що в разі коли корпус нагрівається, в подальшому вони не зможе впоратися з поставленими завданнями. А щоб швидко визначити на скільки добре закріплена колба усередині термоса, досить просто потрясти виріб і прислухатися до звуків. Наявність глухих ударів або торохтіння буде свідчити про неякісне термосі, яке не варто купувати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також