Як вибрати змішувач для ванни

743 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Хороший змішувач доповнить інтер'єр ванної кімнати, буде зручним в експлуатації і збереже бюджет. Адже якісні вироби служать довго і економно витрачають воду. Сьогодні поговоримо про 4 важливі критерії вибору змішувачів для ванної.

Вид змішувача

На ринку є 4 основні види змішувачів для ванни:

  1. Одноважільні. Регулювання води здійснюється поворотом рукоятки. Переваги: довговічність завдяки мінімуму деталей і цілісному корпусу, легкість настройки температури.
  2. Двохвентильні. Класичний варіант з двома баранчиками для роздільного включення холодної-гарячої води і регулювання температури. Переваги: легко регулювати температуру і тиск води в широкому діапазоні, невисока вартість (виняток - ексклюзивні дизайнерські моделі).
  3. Термостатичні. Інноваційна модель, що дозволяє тримати температуру на заданому рівні. Вона автоматично відключається при припиненні подачі холодної води. Переваги: вода ніколи не буде гарячішою, ніж встановлено, що особливо актуально, якщо в будинку є діти; корпус виробу не нагрівається. Яскравим представником даних змішувачів є модель Grohe Grohtherm 800.
  4. Безконтактні. Дані вироби мають інфрачервоний датчик, який реагує на рухи. Переваги: гігієнічність процедури, змішувач менш схильний до забруднень, економія води - вона вимикається як тільки забираються руки. Дані моделі більше підходять для раковин, але на деяких є можливість зафіксувати постійну подачу води для набору ванни.

Тип вибирається залежно від дизайну кімнати, особистих переваг і бюджету.

Матеріал

Сумлінні виробники виготовляють змішувачі з латуні. Такі вироби найдовговічніші, стійкі до корозії і забруднень На ринку також є продукція з силумінового сплаву. Вони набагато легше перших, тендітніші і термін служби, як правило, не перевищує двох років. Ще одним міцним матеріалом є нержавіюча сталь, але, щоб виріб служив довго вміст хрому має бути не менше 13%. Бронза довговічна, але з часом на ній виникає наліт і вимагає значних зусиль при чищені.

Міцність і гарний блискучий зовнішній вигляд забезпечує покриття. Воно буває з трьох матеріалів:

  • хрому - добре захищає від мікробів, подряпин і іржі, довговічний, має стильний холодний блиск;
  • нікелю - має більш глибокий колір ніж хром, не підходить для алергіків;
  • емалі - дозволяє оформляти крани під старовину, гарно вписується в класичний стиль, але таке покриття дуже тендітне

Найбільш оптимальними вважаються змішувачі виконані з латуні - вони служать довго, прості в догляді, тривалий час зберігають свій первісний вигляд.

Тип кріплення

Змішувачі в залежності від типу кріплення бувають двох видів:

  1. Настінні монтуються до стіни. Трубки виводять назовні або ховають за плиткою.
  2. Врізні кріпляться безпосередньо на корпус ванни.

Вибір в даному випадку залежить від особистих переваг і дизайну кімнати. Але варто враховувати, що якщо в настінній моделі всі труби заховані в стіні за плиткою, то у випадку витоку і інших несправностей доведеться розбирати плитку. Але з якісними виробами можливість виникнення несправності зводиться до нуля.

Фірма виробник

Відомі бренди, які дорожать своєю репутацією роблять змішувачі з якісних матеріалів, з надійними механізмами і дають гарантію на свою продукцію мінімум три роки. До таких можна віднести Grohe, Ravak, Hansgrohe, Roca, Cersanit, Blanco. З фірмовими виробами не виникає проблем з установкою і подальшою експлуатацією.

GROHE - лідер на ринку сантехнічного обладнання

Німецький бренд Grohe вже більше 90 років працює на ринку сантехнічного обладнання. Його продукція відрізняється стильним дизайном, довговічністю і впровадженими інноваційними технологіями. На змішувачі виробник дає 6 років гарантії. В асортименті представлені моделі різного виду, дизайну і типу кріплення. Завдяки запатентованим технологіям змішувачі Grohe і через 10 років виглядають як нові, суттєво економлять воду і відповідно бюджет. У лінійці бренду можна підібрати все сантехнічне обладнання в одному стилі і створити стильний дизайн ванної кімнати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також