Як заварити чай з шипшини, щоб не «загинули» вітаміни

11762 0

Ми у соцмережах:

Як заварити чай з шипшини, щоб не «загинули» вітаміни

Шипшина — ягода корисна, бо зміцнює імунітет і поповнює організм вітамінами, настої з неї нормалізують тиск та лікують застуду. Для приготування вітамінізованих напоїв використовують листя, квіти, ягоди та коріння цієї рослини.

Користь шипшини неймовірно велика. Однак від того, наскільки ягоди шипшини правильно заварені, багато в чому залежить, скільки вітамінів та інших корисних речовин збережеться.

Напій зі свіжих ягід

Зі свіжих дозрілих ягід шипшини можна отримати найбільшу кількість корисних речовин. Для приготування напою взяти 3–4 ст. л. плодів, ретельно вимити і проткнути кожну ягідку зубочисткою. Висипати підготовлені ягідки в скляну ємність і залити 500 мл гарячої води. Укутати і залишити на 40 хвилин настоюватися. Коли час вийде, процідити настій через кілька шарів марлі, а використані плоди перекласти в каструльку, знову залити 500 мл гарячої води і кип’ятити 30 хвилин. Отриманий таким чином відвар остудити, процідити і змішати з настоєм.

Заварювання шипшини у термосі

Термос бажано брати зі скляною колбою і не дуже великий — об’ємом не більш як два літри. Заповнити його цілими ягодами приблизно на третину або трохи менше. Якщо використовуються подрібнені, то на 1 л рідини потрібно 3–4 ст. л. плодів. Залити шипшину гарячою водою, але не окропом. Закрити термос і дати ягодам настоятися. Цілим плодам для цього потрібно 8–10 годин, а подрібненим вистачить 2 годин, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть два рази, якщо вони досить великі і м’ясисті.

Напій з ягід шипшини на водяній бані

Викласти у приготовлену ємність 2 ст. л. подрібнених свіжих або сухих ягід шипшини, залити 500 мл гарячої води, накрити кришкою і помістити у каструлю більшого розміру, де вже кипить на слабкому вогні вода, та настоювати на водяній бані 15–20 хвилин. Потім остудити напій, процідити та пити впродовж дня для зміцнення імунітету й загального оздоровлення організму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також