Яке масло корисніше

191 0

Ми у соцмережах:

Яке масло корисніше

Думаючи про своє здоров’я, ми запитуємо себе: яке масло краще купувати — з жирністю 72,5% чи 82,5%? Яке з них більш натуральне?

Масло отримують шляхом відокремлення вершків від молока та збивання. І вже на цьому етапі вершки можуть мати різну жирність. Залежно від жирності готового продукту він може мати три основні різновиди: 82,5% — традиційне; 72,5% — селянське; 61,5% — бутербродне.

Насправді все, чим відрізняються ці різновиди, — це кількість жиру у складі. Жодного прямого стосунку до вмісту трансжирів або рослинних жирів цей показник не має.

При купівлі масла найголовніше — переконатися, що у його складі лише молочний жир, без домішок трансжирів чи рослинного жиру. Далі варто визначитися із жирністю.

Масло, яке позначається 82,5%, має кілька переваг. По-перше, воно має більш насичений та солодкий смак, тим самим дуже добре для бутербродів чи соусів.

Водночас менш жирне масло зазвичай не таке смачне і ніжне, тому його краще використовувати як додатковий інгредієнт для різних страв.

Якщо масло використовується для випічки, можна використовувати більш дієтичне селянське масло, адже смак масла тут не головне.

Для тих, кому дуже жирні продукти протипоказані через захворювання печінки, підшлункової залози або шлунка, рекомендують не тільки обмежувати кількість вершкового масла в раціоні, але й вибирати найменш жирне 72,5%.

Таким чином, якісним може бути і більш, і менш жирне масло. Найбільше значення має склад і наявність або відсутність рослинних та інших добавок, цукру, крохмалю і навіть барвників, які нерідко використовуються у молочній промисловості.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також