Які вибрати складаний ніж?

1446 0

Ми у соцмережах:

Які вибрати складаний ніж?

Існує кілька основних стилів складаних ножів. Вам лише потрібно знайти той, що відповідатиме саме вашим очікуванням і потребам. Завдяки нашому невеликому дослідженню ви зможете легко вибрати та купити складаний ніж більш свідомо.

Рішення купити собі якісний складаний ніж має багато переваг. Бо річ то насправді корисна і може знадобитися у самих різних ситуаціях.

Але які складані ножі бувають? Та який ніж вибрати саме вам?

Існує кілька основних стилів складаних ножів. Вам лише потрібно знайти той, що відповідатиме саме вашим очікуванням і потребам.

Завдяки нашому невеликому дослідженню ви зможете легко вибрати та купити складаний ніж більш свідомо.

 

Які стилі складаних ножів бувають?

Розділяти ножі на різні групи можна за різними принципами.

Наприклад, виділяють два таких стилі складаних ножів: сучасний і традиційний.

Звісно, вибір того чи іншого стилю – діло смаку та особистого стилю. Але чим ці типи складаних ножів відрізняються на практиці?

Традиційні складані ножі були розроблені для конкретних професій і завдань. Наприклад, для полювання чи туризму. Найпопулярніші з них були розроблені ще на початку чи в середині двадцятого століття.

Сучасні складані ножі розвивалися, щоб задовольнити спершу потреби та попит ринку. Саме тому вони іноді бувають справжніми витворами інженерного або дизайнерського мистецтва. Вони красиві, ергономічні, але, на жаль, не всі вони настільки практичні, як того хотілося б.

Частіш за все, традиційні складані ножі не дозволяють швидко, одним рухом, їх відкривати.

Частоі вони вимагають для цього двох рук.

В них часто використовується традиційні матеріали: сталь, дерево, ріг та кість.

Зазвичай такі ножі не мають кліпси на рукоятці. Їх носять у гаманці або у спеціальному поясному чохлі.

Сучасні моделі складаних ножів мають такі переваги:

  • Легке відкривання та закривання однією рукою.
  • Надійніше фіксування леза одним з замків нової конструкції.
  • Сучасні моделі ножів також легше чистити та розбирати, чим традиційні типи складаних ножів.
  • Сучасні складані ножі більш орієнтовані на ергономічність та швидкість приведення у робочій стан.

До переваг традиційних складаних ножів часто відноситься лезо з вуглецевої сталі, яке витримує випробування часом і зносом, але потребує більшої уваги до себе. Бо вуглецеві сталі бояться корозії. При увазі та правильному використанні, традиційні ножі від серйозних виробників служать довго та рідко підводять свого користувача.

Доречі, яка сталь краща для ножа?

Виділяють два головних типи сталі, що використовуються в лезах ножів: нержавіюча сталь і високовуглецева сталь.

Залежно від компанії-виробника, у традиційних моделях ножів, як правило, використовують леза з високовуглецевої сталі, які, як ми вже казали, більш міцні та довговічні, але схильні до корозії.

Також виробники традиційних ножів часто використовують такі традиційні та добре відомі нержавіючі сталі, як 440С та 420.

І хоч ці сталі за багатьма параметрами поступаються сучасним порошкових сталям, не такі вже вони й застарілі. Багато чого залежить від якості термічної обробки.

Саме тому сталь 420 на справжньому Buck Hunter це зовсім не те ж саме, що 420-та сталь на китайському «ноунеймі».

До того ж, сталі на зразок 420 та 440С, непогано супротивляються корозії, легко заточуються до значної гостроти та й коштують досить розумних, помірних грошей.

Сучасні моделі складаних ножів частіш за все використовують леза з нержавіючої сталі, яка менш схильна до корозії, але не настільки тверда та витривала, як вуглецева сталь.

Іншими словами, якщо хочете купити ніж, який довго залишатиметься насправді гострим, купуйте ніж з вуглецевої (ржавіючої) сталі.

А якщо для вас важливіша практичність, та ви не хочете втрачати свій час на чистку та змащування ножа, купуйте ніж з нержавійки, та ні про що більш не турбуйтеся.

До того ж, в наш час з'явилось досить багато виключень з цих правил. Сортів нержавіючої сталі існує багато. Сучасні технології дали змогу виробляти насправді дивні матеріали. З'явились насправді надійні сорти і серед нержавіючих сталей. Але коштують вони поки що досить дорого.

Тут, як кажуть, усе діло у товщині вашого гаманця, та ваших амбіціях. Але не варто забувати, що найкращій ніж не той, що самий дорогий та модний, а той що підходить та подобається саме вам!

Джерело - https://wellgo.ua/nozhi/skladnye/

 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також