Якщо кораблі РФ залишаться у Чорному морі, вони боятимуться наближатися до Криму - Зеленський

759 0

Ми у соцмережах:

Якщо кораблі РФ залишаться у Чорному морі, вони боятимуться наближатися до Криму - Зеленський

Якщо російські військові кораблі залишаться в акваторії Чорного моря, вони будуть боятися наближатися до українського Криму. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час перебування в Одесі.

«Якщо російські військові кораблі ще залишаться у Чорному морі - якщо залишаться – вони будуть боятися наближатися і до нашого українського Криму, і до нашого узбережжя Азовського моря. Це обов’язково буде - я знаю це і бачу це в очах наших військових моряків, наших морпіхів, наших командирів, командирів наших ВМС, у майстерності роботи наших артилеристів, морських авіаторів і тих, хто працює заради нашого флоту, флоту морських дронів», - заявив він.

Зеленський зазначив, що багато хто в Росії думав, ніби Чорне море – це акваторія їхньої сили, і ворог сподівався, що українські Військово-Морські сили нібито не витримають ударів Росії.

«Що ж, відвага і майстерність наших воїнів знищили всі ці ворожі надії та втопили ці надії у морі», - впевнений президент.

За його словами, українська оборона у цій війні складається з різних епізодів – великих і малих, які сумарно дають захист Україні та можливість рухатися уперед – і на суходолі, і на морі.

Зеленський поінформував, що потужна участь ВМС у спільній операції із українськими розвідниками та оборонцями дозволили звільнити від окупантів острів Зміїний і це повернуло безпеку значній частині української акваторії.

«Окрім таких дійсно потужних і дійсно великих операцій були і сотні менших, але не менш героїчних, (які – ред.), як і всі, привчили російські кораблі не наближатись до українських берегів», - заявив президент. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також