Юрій Луценко: «Зарічнюк «виполов бур’ян» на Рівенщині»

2113 0

Ми у соцмережах:

Юрій Луценко: «Зарічнюк «виполов бур’ян» на Рівенщині»

Візит міністра МВС Юрія Луценка минулого тижня був короткочасним. Представивши колективу рівенської міліції нового начальника Сергія Піддубного і повідомивши, що його попередник Григорій Зарічнюк тепер працюватиме у столиці в Головному управлінні боротьби з оргзлочинністю, Юрій Луценко ошелешив підлеглих вказівкою: керівники всіх служб повинні написати рапорти на звільнення, щоб новий начальник міг сам підібрати собі нову команду.

Допомагати, але не обслуговувати Чи не під впливом голови Рівенської ОДА, який звинуватив міністра у «непатріотичній кадровій політиці», змінено начальника обласного управління міліції? Це запитання було поставлено п.Луценку під час прес-конференції. — Я так швидко не дізнаюся про заяви пана Червонія, — відповів міністр. Григорій Зарічнюк написав рапорт про переведення на інше місце роботи раніше. А пан Червоній має право на заяви як політичний діяч і може оцінювати ступінь патріотизму. Чесно кажучи, я ніколи не розглядав під таким кутом зору діяльність міністерства. Мені здається, що досить важко поставити під сумнів мій патріотизм щодо України і Рівенщини. Юрій Луценко каже, що ніколи у своїй службі не керувався надуманими, партійними та ідеологічними критеріями: — Не знаю, в яку церкву ходив чи за яку партію голосував на виборах Зарічнюк чи Піддубний. Чесно кажучи, навіть не цікавився цим. Мене у першу чергу цікавлять фахові якості. Півроку тому рівенська міліція потребувала нової людини, не пов’язаної з попередньою владою і не підлеглої новій владі. І тоді, й сьогодні стверджую: міліція — складова частина політичної влади України — повинна допомагати «губернатору» виконувати його законні вказівки, але не обслуговувати його.

Теща читає газети та звітує зятю Міністр стверджує: робота рівенської міліції, відколи нею почав керувати Зарічнюк, пожвавилась, полковнику вдалося «виполоти бур’ян», але того ефекту, якого очікував Луценко, досягнуто не було. — Я не можу назвати роботу незадовільною, — сказав міністр і поставив рівенським міліціонерам четвірку з мінусом. У день приїзду Луценка на Рівенщину прес-служба РОДА розповсюдила повідомлення про нараду силовиків. У ньому, зокрема, йшлося: «Через непрофесійну роботу працівників управління Рівенщина наразі посідає друге місце в Україні за рівнем злочинності». І ось якою була реакція міністра, коли він довідався про це звинувачення: — Це неправда. Рівенщина навіть не у першій п’ятірці. Вона має купу проблем, але й задніх не пасе. Як з’ясувалось, міністр пильно стежить за тим, як працюють його підлеглі у рідній області. — Так вже не пощастило рівенським правоохоронцям, що я звідси родом і знаю про них забагато. Міністр зізнався, що в нього в області є свій «інформатор» — теща, яка живе у Дубні й читає місцеві газети, а потім йому про все розповідає. Міністра обурює те, що у Дубровицькому районі й далі без ліцензії займається видобутком торфу компанія, яка мала «дах» при попередній владі, а спільні підприємства з новими інвестиціями туди не пускають. Не подобається міністру і те, що посадові особи області і далі їздять на авто, подарованих Федором Жежуком. Неправильним видається Луценку і те, що в той час як Ігор Бакай сидить у Москві, працівниця диспансеру радіаційного захисту населення, яка «неакуратно виписала рецепти», по півроку ходить на допити в міліцію.

Завдання для «Жеглова» Сергія Піддубного позаочі колеги прозвали за принциповість «Жегловим». Окрім служби у прикордонній контррозвідці та роботі в легендарній ОБХСС (держслужбі боротьби з економічними злочинами), він займався очищенням міліцейських лав від тих, хто ганьбить честь мундира. Не один генерал у Львові стогнав від заповзятливості пана Сергія. На третій день після призначення на посаду у внутрішню безпеку Львівщини принциповий правоохоронець провів обшук у… свого колишнього начальника. — Його здоровий радикалізм буде означати новий етап рівенської міліції, — стверджує тепер Луценко Для полковника Сергія Піддубного міністр визначив п’ять головних напрямів роботи, це — ліс, бурштин, бюджет, транзитний трафік та РАЕС.

Начальник ДАІ також написав рапорт Зауваження міністр висловив щодо роботи ДАІ. Він стверджує, що ДАІ перейшла в стан оборони, а динамічно працювала лише перших два-три місяці. Міністр невдоволений і тим, що керівництво рівенської ДАІ більше займалося публічними акціями, ніж роботою. Має зауваження Луценко і до роботи МРЕВ. Хоча загалом завдяки наведенню дисципліни в цій структурі з початку року в Україні вдалося додатково зібрати близько 400 мільйонів гривень у держбюджет за реєстрацію транспорту, і це при тому, коли кількість зареєстрованих авто не збільшилася. На роботу самого начальника ВДАІ в Рівенській області Едуарда Герасимчука міністр особливих нарікань не має, та про скандальні історії з його сином знає. В останній з них, учасником якої був син начальника ДАІ Данило Герасимчук, загинула людина. — Вважаю некоректним те, що справу розслідує прокуратура саме Рівенської області, адже учасником останньої пригоди виявився і син прокурора області, — заявив Луценко. — Коли дізнався про це, то дав команду передати справу до іншого обласного управління, на жаль, було пізно... Міністр сказав, що дочекається офіційних результатів розслідування і тоді зробить відповідні висновки. Луценко вважає, що Герасимчук не може нести службової відповідальності за діяльність сина, та сподівається, що той зробить відповідні для себе висновки. А тим часом Едуард Герасимчук, як і інші керівники служб УМВСУ, написав рапорт і тепер очікує, чи візьме його у свою команду полковник Піддубний. На формування команди міністр дав Сергію Піддубному 10 діб, і тепер рівенські міліціонери очікують, кого ж він запросить працювати разом з ним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також