Ющенко призначив Червонія

6520 0

Ми у соцмережах:

Ющенко призначив Червонія

У п’ятницю, 4 лютого, Указом Президента України головою Рівенської обласної державної адміністрації призначено народного депутата Василя Червонія. Вже наступного дня новопризначений керівник обласної адміністрації зробив декілька кадрових призначень.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації Василя Червонія виконання обов’язків першого заступника голови облдержадміністрації покладено на Олега Ковальчука, який до цього працював в апараті Верховної Ради України помічником-консультантом народного депутата України Юрія Ширка. Іншими розпорядженнями голови облдержадміністрації покладено виконання обов’язків голови Березнівської райдержадміністрації на Петра Ціпана, Гощанської РДА — на Валерія Бейлаха, Демидівської — на Петра Рухера, Дубенської — на Олександра Козака, Дубровицької — на Миколу Стовбу, Здолбунівської — на Світлану Ніколіну, Костопільської — на Ярослава Білика, Млинівської — на Григорія Шумейка, Острозької — на Юрія Чумака та Радивилівської райдержадміністрації — на Юрія Вовка. Усі колишні заступники голови Рівенської обласної адміністрації офіційно склали свої повноваження минулої п’ятниці. Про це було офіційно повідомлено рівенським журналістам під час прес-конференції, яку провів в.о. голови облдержадміністрації Василь Берташ та його заступники Андрій Лавренчук, Юрій Кічатий, Юрій Благодир та Володимир Новак. За словами Василя Берташа, заяви про звільнення усіма заступниками були написані раніше, але він їх не підписував «для того, щоб у перехідний період забезпечити життєдіяльність області». У той же час усі начальники управлінь обласної адміністрації залишаються, принаймні поки що, на своїх посадах. Як повідомив тепер вже колишній заступник голови ОДА Андрій Лавренчук, усі державні службовці нижчої ланки поки що залишаються на своїх посадах — так говорить закон. Згідно з законом, у день затвердження нового голови облдержадміністрації всі заступники колишнього голови облдержадміністрації повинні подати у відставку. Це і було зроблено у п’ятницю ініціаторами прес-конференції. Також повинні подати у відставку і всі голови райдержадміністрацій, однак про те, що такі заяви вже були написані, у пана Лавренчука інформації немає. Пан Лавренчук також адресував до нового голови адміністрації і запитання про те, який період протримаються на своїх посадах чиновники рівня начальників управлінь та заступників райдержадміністрацій. Згідно з законом, їх звільнити можуть лише за невідповідність займаній посаді. В усіх інших випадках — повинні надати не менш відповідальну та оплачувану роботу. Юрій Кічатий заявив , що разом з колегами без особливого жалю залишає кабінет: «Я ще й пляшку шампанського поставлю на столі своєму наступнику», — сказав пан Юрій. Василь Берташ із колишніми заступниками планує відпочити у відпустці — невикористаних днів відпустки у чиновників накопичилося чимало. Також пан Берташ передав вітання і подяку мешканцям Рівенщини від колишнього голови ОДА Миколи Сороки, який зараз перебуває на лікуванні.

Довідка «РВ» Червоній Василь Михайлович народився 24 серпня 1958 р. на Рівенщині. Закінчив Київський політехнічний інститут, інженер-хімік-технолог, «Основні процеси хімічних виробництв і хімічна кібернетика» (1981). З 1981р. працював на Рівенському ВО «Азот» інженером АСУВ, начальником зміни. У 1988 р. створив перший на Рівенщині осередок Товариства української мови, а потім — перший в області осередок Руху. Член Руху з 1989 р. Голова Рівенської крайової організації НРУ (1991-1999), член Президії Центрального Проводу НРУ (1997-1999 ). З 1999 р. — голова Рівенської облаcної організації Української Народної Партії (до січня 2003 р. — Український Народний Рух). Член Центрального Проводу та Правління УНП. Кошовий отаман Волинської січі. Член Вищої церковної ради Української Православної Церкви Київського патріархату, голова Церковної ради Покровського кафедрального собору у м. Рівне. Нагороджений орденами Христа Спасителя та Рівноапостольного св. кн. Володимира 2 ступеня. Член президії Федерації мотоспорту України, президент професійно-спортивного мотоклубу «Волинь-Мотор-Січ». Керівник Рівенського обласного виборчого штабу блоку «Наша Україна» (2002). У 2002 році обраний народним депутатом за списками виборчого блоку «Наша Україна» (№55). До цього — у 1998 році обирався до Верховної Ради ( №19 у списку НРУ), у 1994 році — народний депутат від Дубенського виборчого округу № 335, у 1990 році — народний депутат від Ленінського виборчого округу № 332, Рівенська область. Одружений. Має двох дітей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також