З понеділка половину шкіл Рівненщини можуть перевести на «дистанційку»

4658 0

Ми у соцмережах:

На фото перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Лише 50% шкіл на Рівненщині працюватимуть, якщо по всій території держави буде оголошена жовта зона карантину.

 Як розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, на нараді в Офісі президента їм повідомили, що така можливість є:

- У четвер пройде державна комісія ТЕБ і НС. Є дуже велика імовірність, що з понеділка, 13 вересня, Рівненщина перейде у жовту зону. Це означатиме, що навчання у школах, де не вакциновано 80% вчителів, буде переведено на дистанційну форму навчання. Хоч ми активно декларували, щоб вчителі вакцинувалися, проте цього не сталося. Зараз на Рівненщині плачевна ситуація. В області 1230 закладів освіти різних рівнів. Лише у 46 закладах вакциновано 80% освітян, у решти закладів проблеми з вакцинацією. Ще є 140 закладів, де вакцинація вчителів наближена до 80%, а в 600 закладах вакциновано менше 30% педагогічного складу. Така ситуація недопустима. Будемо намагатися виправити її за тиждень. Мене найбільше здивувало Рівне, де взагалі плачевна ситуація – із 106 закладів освіти у жодному немає 80% вакцинованих педагогів.

Влада сподівається, що вчителі зрозуміють важливість вакцинації, а ще є надія на тиск з боку батьків, які не захочуть, щоб їхні діти навчалися дистанційно.

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов повідомив, що за останній тиждень кількість нововиявлених інфікованих коронавірусом зросла на 60% (360 випадків):

- Тенденція до погіршення ситуації продовжується. На мою думку, це доволі абсурдна ситуація, коли є захист від COVID-19 у вигляді вакцини, а люди відмовляються щепитися.

 Речник Рівненської ОДА Олександр Поліщук уточнив, що зараз зони запроваджуються для всієї України. Поки лише шість областей, серед яких і Рівненщина, відповідно до показників, перебувають у зеленій зоні. Коли всі області перейдуть із зеленою зони в жовту, то тоді в Україні буде запроваджена жовта зона. Відповідно до прогнозів, це трапиться у понеділок.

Зараз влада формує мобільні бригади, які забезпечуватимуть вакцинацію вчителів у дальніх селах Рівненщини.

Координаторка з вакцинації в області Олена Гандзюк розповіла, що в кількох районах зберігається «плачена» тенденція з вакцинації населення:

 

- У нас проведено 213 771 щеплень (121 192 особи щепилися першою дозою вакцини, 92 579 осіб щепилися другою дозою). Найкраще вакцинується Рівненський район (64 700 осіб) та місто Рівне (79 тисяч щеплено). Найгірша ситуація у Вараському (22 186 осіб), Сарненському (23 611 осіб щеплено) та Дубенському районах (24 574 особи щеплено).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також