З «Рівнеазоту» йде бурий дим – відомо, що сталося (ФОТО/ВІДЕО)

9809 0

Ми у соцмережах:

З «Рівнеазоту» йде бурий дим – відомо, що сталося (ФОТО/ВІДЕО)

Із хімічного гіганта, який знаходиться поблизу Рівного, почав йти бурий дим.

 У соціальних мережах почали поширювати світлини та відео цієї події. Припускали, що на заводі трапилася якась аварійна ситуація.

Як розповів речник ГУ ДСНС в Рівненській області Дмитро Мельник, за інормацією диспетчара "Рівнеазоту", в них аварійна зупинка агрегату в цеху азотної кислоти:

- Загорань та вибухів не було. Повідомлено екологічну інспекцію, щоб вони взяли проби повітря. 


 Попрошу не розводити паніки. Бура хмара на Рівне не пішла.

У пресслужбі групи компаній, до складу якої належить завод у Рівному, коментувати ситуацію відмовилися. Попросили почекати, поки вони напишуть офіційну відповідь.

18:36. Пресслужба «Рівнеазоту» повідомляє, що 20 липня 2021 року на підприємстві відбулась позаштатна ситуація – розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти.

В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає.

На поточний момент показники якості повітря знаходяться в межах допустимих норм.

Жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає.

Підприємство працює в штатному режимі. Надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також