За працівників рівненської «швидкої» клопотатимуть Кабмін та Верховну Раду

3122 0

Ми у соцмережах:

Посередині - головний лікар центру екстреної меддопомоги Андрій Бортнік

Працівникам Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф до кінця року на зарплати бракує шести мільйонів гривень. Така ситуація уже не вперше, і на прохання головного лікаря закладу, який також є депутатом облради, Андрія Бортніка до центральних органів влади з Рівненщини надішлють звернення.

На наступній сесії 7 грудня Рівненська обласна рада проголосує за звернення до уряду та парламенті, проект якого розробив Андрій Бортнік.

«Незважаючи на те, що реформа була розпочата ще п’ять років тому, стан матеріально-технічного оснащення не зазнав суттєвого покращення, а рівень оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги взагалі знизився», - йдеться у проекті звернення.

«60-70% санітарного транспорту та медичного обладнання, яким укомплектована система екстреної меддопомоги області, є застарілими. А постійне недофінансування галузі призвело до значного дефіциту кадрів, особливо водіїв», - зазначено у тексті звернення.

Окрім того, додано, що «постійна економія бюджетних коштів у центрах екстреної медичної допомоги та медицини катастроф змушує, в першу чергу, скорочувати видатки на виплату заробітної плати, скасовувати доплати та надбавки без фактичної зміни істотних умов праці тощо».

У зверненні Рівненська облрада проситиме уряд та парламент у Державному бюджеті на 2019 рік збільшити медичну субвенцію для оплати праці працівників «швидкої» та фінансувати центри екстреної меддопомоги за окремою бюджетною програмою (в межах медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам).

Також депутати проситимуть кошти на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту  та сучасних манекенів для оснащення навчально-тренувальних відділів.

Серед вимог – і рівноцінний розподіл бюджетних коштів між усіма областями України. «Оскільки пілотний проект з реформування екстреної медичної допомоги у 2019 році передбачає виділення з державного бюджету близько 1 млрд грн тільки для шість регіонів України», - зазначено у тексті звернення.

Нагадаємо, що восени з «швидкої» у Рівному через низькі зарплати звільнилися п'ять водіїв. Через це бригад у місті поменшало, а це означає, що при збільшенні сезонних захворювань чекати на приїзд медиків доведеться довше.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також