За що церква вшановує Миколая Чудотворця

620 0

Ми у соцмережах:

За що церква вшановує Миколая Чудотворця

19 грудня церква вшановує святителя Миколая Чудотворця.

 На сторінці «РІВНЕ. Голос Церкви» розповідають, що свої подвиги він здійснював ще 17 століть тому.

«Цей святий допомагає людям на суші й на морі, у в'язницях і лікарнях. Він допомагає кожній родині й кожній людині, яка просить його допомоги. Він допомагає Церкві й суспільству», - йдеться у дописі.

Святитель Миколай - один із небагатьох святих всі християни і навіть нехристияни. Про це свідчить велика кількість храмів на честь святителя Миколая на теренах нашої землі. Зазначають, що через це батьки називають своїх дітей на честь святого:

«Саме ім'я - Миколай - одне з найбільш поширених у нашому народі. Це свідчить про бажання батьків мати святителя Миколая небесним покровителем для своїх синів».

Одним із перших храмів, який княгиня Ольга звела у Києві, була Свято-Миколаївська церква. Її спорудили над могилою князя Аскольда - першого руського князя-християнина, якого у хрещенні звали Миколаєм.

Є також згадка про те, як святитель врятував немовля, яке потонуло у Дніпрі. Чудотворець, почувши молитви батьків, вночі вийняв хлопчика з води, оживив його і поклав у храмі Святої Софії перед своїм чудотворним образом, де вранці батьки знайшли дитину.

Є ще одна історія. У місті Патри жив чоловік, який мав трьох доньок. Збанкрутівши, він вирішив торгувати своїми дітьми, щоб не померти з голоду. Дізнавшись про це, святитель Миколай вночі, таємно, дав три вузлики золота, позбавивши тим самим родину від гріховного падіння, а безприданниці змогли щасливо вийти заміж.

У 325 році святитель брав участь у Першому Вселенському Соборі у Нікеї, де було прийнято Символ Віри.

Святі мощі Миколая Чудотворця сьогодні знаходяться в італійському місті Барі, де вже протягом багатьох століть виточають цілюще миро.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також