За збут наркотиків взяли під варту в залі суду

1815 0

Ми у соцмережах:

За збут наркотиків взяли під варту в залі суду

36-річна Розалія Гаїч з Дубна наступні 3 роки проведе у виправній колонії. Таке рішення ухвалив Рівненський апеляцій суд, скасувавши вирок Дубенського міськрайонного суду.

Розалію обвинувачено у тому, що торік у жовтні вона збула 156 грамів макової соломки за 1 700 гривень. Крім того, за місцем проживання дубенчанки поліцейські знайшли ще 176 грамів наркотичного засобу.

Дубенський міськрайсуд призначив їй за незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб - 5 років позбавлення волі.  Щоправда, місцевий суд звільнив жінку від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

На цей вирок подав апеляцію прокурор. У ній державний обвинувач переконував суд у необхідності змінити обвинуваченій покарання з випробуванням з іспитовим строком на реальний строк ув’язнення — 7 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй на праві власності майна. Увагу він акцентував на тому, що жінка у 2007 році вже притягувалась до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. Маючи погашену судимість та знаючи, які наслідки можуть бути, вчинила тяжкий злочин, тому її виправлення не відбудеться без ізоляції від суспільства. Натомість захисник обвинуваченої і його підзахисна просили вирок місцевого суду залишити без змін, апеляційну скаргу прокурора — без задоволення.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку сторін, доводи прокурора, вирок Дубенського міськрайонного суду в частині призначеного покарання скасував та постановив новий.  Розалію визнано винною та призначено покарання із застосуванням статті 69 Кримінального Кодексу України (призначення основного покарання, нижчого від найнижчої межі) - позбавлення волі на строк 3 роки з конфіскацією 1/2 частини майна, належного їй на праві власності. Обвинувачену взяли під варту в залі суду. Її повезли у слідчий ізолятор на вулиці Дворецьку, а вже звідти відправляють у в'язницю. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також