Загарбники відбирають автомобілі у всіх, в кого заманеться

1657 0

Ми у соцмережах:

Загарбники відбирають автомобілі у всіх, в кого заманеться

У місті Енергодарі Запорізької області російські окупанти силоміць захопили два автокрани-підйомники та легковий автомобіль, що перебували на території автогосподарства Запорізької АЕС та використовують спецтранспорт ЗАЕС для встановлення білбордів у місті.

Російськими військовими без будь-яких пояснень, але «аргументуючи» зброєю, вилучено автомобіль УАЗ-3163 034, державний номер АР 8969 ВЕ, який рухався з промислового майданчика ЗАЕС до транспортного цеху станції для проведення технічного огляду та дозаправки.

У тимчасово окупованому Енергодарі та області окупанти масово відбирають автомобілі у мирних мешканців для власних потреб та із поспіхом намальованою на них рашистською символікою «Z» пересуваються містом.

Чималу кількість рухомого майна (переважно транспортних засобів), викраденого на тимчасово окупованих територіях України, російські окупанти вивезли до Білорусі після відходу з Київської та Чернігівської областей.

- Викрадення майна та погрози щодо його вилучення на захоплених Росією територіях є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Вони суворо забороняють окупаційній державі застосовувати примус фізичного чи морального характеру до осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, а також вчиняти пограбування та вилучення майна, - стверджує уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини в Україні з боку держави-окупанта. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також