Загинули двоє героїв, які пішли до війська, щоб росіяни не прийшли до Рівного

12296 0

Ми у соцмережах:

Загинули двоє героїв, які пішли до війська, щоб росіяни не прийшли до Рівного

Завтра Рівне об 11 годині прощатимуться з Миколою Сіруком та Дмитром Єфіменком.

Як повідомляє міська рада, обоє з перших днів вторгнення пішли до війська захищати Україну.

Микола Сірук народився у Рівному, закінчив 11 школу, а за тим продовжив навчання у коледжі, де здобув фах лаборанта хімічних досліджень.

Веселий, добрий, спортивний юнак пройшов службу в армії у Кропивницькому. Коли повернувся додому, працював у рідному місті та за кордоном. Саме на заробітках його застала новина про початок повномасштабного вторгнення Росії. Без вагань Микола вже на третій день повернувся додому.

- Він дуже хотів служити в АЗОВі. Дуже радів, коли все ж туди потрапив, був там серед своїх, - пригадує сестра Героя Вікторія.

Вони вже поверталися із завдання, коли потрапили під обстріл. Із численними пораненнями його доставили у лікарню, але врятувати життя героя, на жаль, не вдалося.

Дмитро Єфіменко народився у місті Пологи на Запоріжжі. Закінчив місцеву школу, а за тим - Бердянський державний педагогічний університет. Працював вчителем математики та інформатики у рідному місті.

Раптово та болісно увірвався у його життя 2014 рік.

Після повернення Дмитро налагоджував мирне життя, повернувся на роботу вчителя математики та фізики, разом із дружиною ростили двох донечок.
Та вже 24 лютого усе змінилося... Щойно пролунав заклик Президента України до резервістів, Дмитро зібрав речі та знову став на захист Батьківщини.

"І після початку війни, і раніше Дмитро говорив про росіян прямо: "Якщо не ми підемо проти, то вони прийдуть сюди. А цього не можна допускати," - каже жінка.

"Упродовж місяця ми жили в окупації. Дмитро постійно повторював, щоб ми виїжджали, щоб не лишалися там... На початку квітня ми з донечками приїхали у Рівне, адже тут є рідня, я сама з Рівненщини
..." - розповідає дружина героя.

Після переїзду кожен з подружжя зайняв свій фронт - Дмитро воював на Донеччині, а Оксана з перших днів і досі волонтерить в обласному штабі.

Та окрім рідного дому, ворог забрав у сім'ї значно більше. 38-річний Дмитро Єфіменко загинув 13 січня у Бахмутському районі Донеччини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також