Захищають кордон: на Рівненщині – навчання резервістів

1103 0

Ми у соцмережах:

Захищають кордон: на Рівненщині – навчання резервістів

Навчання військових резервістів тривають на півночі Рівненщини. У стратегічному вишколі "Об’єднанні зусилля 2020", де задіяні країни-члени НАТО і країни-партнери, по усій Україні бере участь близько 7-ми тисяч резервістів, повідомили в обласному терцентрі комплектації та соцпідтримки.

Рівненський ОТЦК та СП

Стратегічні навчання в області тривають протягом цього тижня і завершаться 26 вересня, зазначив Суспільному начальник відділу територіальної оборони Рівненського ОТЦК та СП Андрій Наконечний.
- Резервісти та військовозобов'язані, які призвані на навчальні збори, практично тренуються у виконанні завдань щодо захисту державного кордону, боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами та диверсійно-розвідувальними силами противника, а також – охорони важливих державних об'єктів та комунікацій, – розповів Андрій Наконечний. 

Для резервістів та військовозобов'язаних області базовим для навчань стало професійне училище у місті Сарни. Військовики, які прибули на доукомплектування бригади територіальної оборони, отримали речі та зброю. 
Хто раніше не складав присягу на вірність народу України, зробив це урочисто, зазначають в обласному терцентрі. Учасники вчаться також вогневої, інженерної, тактичної, медичної підготовки та організації роботи блокпостів. Головне завдання навчань – перевірити функціонування складових системи управління територіальною обороною ЗСУ, зазначають організатори.

Що відомо

За інформацією Міністерства оборони України в навчанні "Об’єднані зусилля — 2020" беруть участь підрозділи збройних сил країн-членів НАТО, зокрема, США і Великої Британії.  Перший етап почався з десантування британських та українських "крилатих піхотинців" у Миколаївській області. Навчання відбуваються майже одночасно з російськими "Кавказ-2020", під час яких збільшується ймовірність агресії — вони проводяться 21-26 вересня. "Об’єднані зусилля — 2020" — це відповідь України на агресивні плани Росії. Навчання проводять у всіх областях України, повідомляє сайт Міноборони України.
  •  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також