Замість пляжу — табличка. Бо так — дешевше

2010 0

Ми у соцмережах:

Замість пляжу — табличка. Бо так — дешевше

Понад 800 ставків і річок є на Рівненщині, а от облаштованих місць для купання — тільки 20. Незважаючи на те, що ще два роки тому орендарів ставків зобов'язали обладнати місця для купання, вони не поспішають цього робити. Бо дорого. Орендарям простіше поставити біля водойм таблички з написом «Купатися заборонено!».

Пляж купання заборонено озеро Цьогоріч з'явиться лише два нових пляжі у Костопільському районі — на території Малолюбашівської сільради підприємці зроблять відпочинкову зону на тамтешніх ставках. Та облаштують водойму в Рівному, в парку на Ювілейному. Анатолій Якимчук, начальник Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах:

— Окрім того, в області буде 37 офіційних місць для відпочинку, на три більше, ніж торік. У таких місцях можна засмагати, рибалити, але купатися заборонено. Бо у водоймі має бути тверде та похиле дно і глибина не більше 1,7 метра. У місцях, де офіційні пляжі, чергуватимуть рятувальники. Їх має забезпечити власник водойми, ми якраз навчаємо тих, хто стежитиме за безпекою відпочивальників. Щоб облаштувати пляж, потрібні чималі витрати (насипати пісок, обстежити дно, найняти рятувальників і т.д.), тож орендарі не хочуть цього робити. Контролювати повинні органи місцевого самоврядування. Але навіть якщо нема пляжу, орендар не може не пускати до ставка. Інакше відпочивальник має право скаржитися у прокуратуру і договір оренди розірвуть.
До слова, зазначимо найпопулярніші «офіційні» пляжі. У Рівненському районі — підвідомчий пляж санаторію «Червона Калина», пляж готельного комплексу «Швейцарія» та КП ДСОК «Електронік-Рівне». У Здолбунівському районі — на ставках поряд зі Здолбуновом, у Сарнах купатися дозволено на річці Случ, у Рівному — на Басовому Куті. У Млинові діє громадський пляж на Ікві, у Демидівському районі — пляж дитячого санаторію Хрінники та пляж села Хрінники на Стирі. Ще офіційно дозволено відпочивати у рекреаційно-оздоровчому комплексі «Біле Озеро», що у Кузнецовську. Втім, є чимало місць, де багатолюдно без білого піску, біотуалетів та рятувальників. Масово їдуть відпочивати до водойми поблизу Забороля, що по дорозі на Костопіль, на Горинь. У Радивилівському районі популярне місце відпочинку — водосховище у Козині, де попри бетонну загорожу і чималу глибину купаються всі охочі. На Костопільщині у Малій Любаші та на Здолбунівщині у Новомильську купаються у колишніх кар'єрах, залитих водою, де хоч і глибоко, проте дзеркальна вода.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також