У цибулі багато антиоксидантів, найважливішим з яких є кверцетин, що має протизапальну дію. Крім того, одна цибулина забезпечує 20% денної норми вітаміну С і від 5% до 10% денної норми вітаміну B6, фолієвої кислоти, калію і марганцю.
За результатами дослідження, опублікованого у виданні American Journal of Clinical Nutrition, чим більше цибулі та часнику люди їдять, тим нижчий ризик розвитку деяких видів раку.
Цибуля покращує щільність кісткової тканини. Під час досліджень, в яких брали участь жінки, вчені визначили зв'язок між споживанням цибулі і здоров'ям кісток — жінки, які частіше їли цибулю, мали кращу щільність кісток і нижчий ризик отримання переломів.
У цибулі багато інуліну, який діє як пробіотик і допомагає нормалізувати мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Інулін також допомагає запобігати запорам, регулює рівень цукру в крові. Існують дані про те, що він може сприяти втраті ваги, стримуючи апетит.
Цибуля може знизити рівень холестерину, це підтверджують різні дослідження, під час яких люди дотримувалися цибулевої дієти.