Запах — не перешкода

990 0

Ми у соцмережах:

Запах — не перешкода

У цибулі багато антиоксидантів, найважливішим з яких є кверцетин, що має протизапальну дію. Крім того, одна цибулина забезпечує 20% денної норми вітаміну С і від 5% до 10% денної норми вітаміну B6, фолієвої кислоти, калію і марганцю.

За результатами дослідження, опублікованого у виданні American Journal of Clinical Nutrition, чим більше цибулі та часнику люди їдять, тим нижчий ризик розвитку деяких видів раку.

Цибуля покращує щільність кісткової тканини. Під час досліджень, в яких брали участь жінки, вчені визначили зв'язок між споживанням цибулі і здоров'ям кісток — жінки, які частіше їли цибулю, мали кращу щільність кісток і нижчий ризик отримання переломів.

У цибулі багато інуліну, який діє як пробіотик і допомагає нормалізувати мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Інулін також допомагає запобігати запорам, регулює рівень цукру в крові. Існують дані про те, що він може сприяти втраті ваги, стримуючи апетит.

Цибуля може знизити рівень холестерину, це підтверджують різні дослідження, під час яких люди дотримувалися цибулевої дієти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також