Застосування модульних АЗС на сучасних підприємствах

785 0

Ми у соцмережах:

Застосування модульних АЗС на сучасних підприємствах

Модульною АЗС (МАЗС) називають автозаправну станцію, призначену для роботи з рідким паливом, для зберігання якого використовується горизонтальний наземний резервуар. Окремо від нього, але на одній платформі, монтується паливороздавальне обладнання. Слово «модульний» має на увазі, що резервуар та роздавальне обладнання виконані як єдиний заводський виріб, але рознесені. Виходить мобільний міні-комплекс, призначений для обліку, зберігання та роздачі паливно-мастильних матеріалів, тобто з усіма функціями стаціонарної ТРК. Роздавальні колонки можуть бути закриті у шафі або відсіку, або перебувати у відкритому доступі.

Підібрати модульну АЗС для ваших потреб від виробника можна в інтернет-магазині компанії "Петролайн", https://petroline.ua/ru/modulni-azs/.

Принцип роботи, конструкція

Принцип роботи МАЗ не відрізняється від того, що застосовується в стаціонарних системах. Основу конструкції складає резервуар для палива, обсяг якого коливається від 5 до 120 м3. Всередині може бути до 4 відсіків, ізольованих один від одного для зберігання різних видів пального, наприклад дизпалива та бензину різних сортів.

Ємності виконуються з одинарними або подвійними стінками із високоміцних пожежобезпечних матеріалів. У подвійних ємностях передбачається автоматичний контроль за герметичностю простору між стінками. Резервуар обладнано системою прийому нафтопродуктів із оповіщенням про переповнення. Для цього встановлюються датчики рівня палива, його температури та щільності.

Подачу пального споживачеві здійснює електричний паливний насос через модуль нагнітання, на кінці якого розташований заправний шланг з пістолетом відсічення. Дуже рідко застосовують механічний привід. Система забезпечується пристроєм обліку з індикацією. За потреби обладнується щитова.

Встановлюване паливороздавальне обладнання може бути з одним або декількома заправними пістолетами, і керуватися одним з кількох способів:

♦ за допомогою оператора, через пульт чи ПК.

♦ автоматично, за внутрішньовідомчими картами;

♦ за допомогою платіжного терміналу.

♦ вручну, кнопками на ТРК.

У першому варіанті необхідно передбачити місце оператора. До обладнання додаються програми обліку палива.

Основні напрямки використання модульних АЗС

АЗС модульного типу знайшли широке застосування в різних сферах діяльності завдяки своїм перевагам, серед яких мобільність, повна автоматизація процесу, доступна ціна, відсутність або мінімум обслуговуючого персоналу. Основні галузі, де використовуються модульні АЗС:

♦ промислові підприємства, де часто доводиться забезпечувати пальним.

♦ стаціонарне обладнання. Використання модульних станцій дозволяє оптимально вирішити це завдання.

♦ транспортні компанії. Більшість таких вважають за краще заправляти транспорт своїм паливом, створювати його запаси. МАЗС, заразом, вирішує проблему обліку.

♦ будівництво. Мобільні міні-АЗС дозволяє забезпечувати бензином та соляркою будівельну техніку, дизельні генератори, інше обладнання.

Модульні АЗС незамінні при проведенні сільськогосподарських робіт, особливо при посадці та збиранні сільгоспкультур. Техніка заправляється безпосередньо на місці здійснення робіт, мобільні станції легко передислокувати на нові ділянки.

МАЗС використовують у лісах, кар'єрах, віддалених місцях, де не підведено комунікації. Потребу мобільної заправної станції в електриці легко забезпечити дизельним генератором. Устаткування для модульних станцій стає дедалі більше затребуваним, у розвинених країнах зустрічається повсюдно. Широкий асортимент міні-АЗС різних видів та заправного обладнання пропонує компанія «Петролайн», https://petroline.ua/ru/konteynerni-azs/.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також