Земля у Корнині (Вибачення)

3167 0

Ми у соцмережах:

Земля у Корнині (Вибачення)

У селі Корнин, що в Рівненському районі, 5 березня відбулася сесія сільської ради.

 На ній розглядали близько 180 питань, деякі з них стосувалися землі.

Перед сесією до редакції зверталися обурені селяни, які стверджували, що повторюється ситуація 2014 року, коли депутати виділили землю своїм родичам. Тоді в селі був «земельний» бунт.

Щоправда, цього разу виділяли земельні ділянки під ведення сільського господарства. Селяни самі нашвидкуруч склали та надали списки тих людей, які отримують землю з числа родичів депутатів. Їх можна переглянути тут. Однак у списках були неточності. Швидко перевірити їх перед сесією не є можливим, бо Корнинська сільська рада не публікує проекти рішень на своєму сайті. Доступ до них мають лише депутати і працівники сільської ради.

Так, депутат Оксана Оніщук не отримувала раніше землі від сільської ради. 0,89 соток, що були їй передані, належали їхнім родичам. Насправді, 6 соток під будівництво на вулиці Молодіжній від сільської ради отримувала раніше лише її мати. Як остання зазначила, там болотиста місцевість. Цього разу виділяли 10 соток під с/г господарство її батьку.

Також неточність виникла із секретарем сільської ради Оксаною Романчук. Її чоловік раніше не отримував 15 соток від сільської ради. До цього ця земельна ділянка належала його рідним.

Депутат Василь Корольчук побажав уточнити, що його син Андрій Корольчук отримав 10 соток землі, бо він з багатодітної родини, тому має на це право. До цього чоловік не був депутатом і землі не отримував.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також