З’явилася ще одна версія вбивства голови правління санаторію “Червона калина” Ярослава Сивого

8177 0

Ми у соцмережах:

З’явилася ще одна версія вбивства голови правління санаторію “Червона калина” Ярослава Сивого

У справі про вбивство голови правління санаторію “Червона калина” спливли несподівані подробиці. Однією із головних версій, яку називають правоохоронці є – пограбування із метою наживи.

Джерела в поліції розповіли Рівненським новинам, що  існує й інша версія, яку наразі теж розглядають. Це зокрема замовне вбивство із-за майна та нерухомості очолюваного Ярославом Сивим санаторію “Червона калина”.

Санаторій свого часу побудувала агрофірма «Зоря». Але обставини склалися так, що санаторій відійшов у державну власність. Колектив, який тут працював, у 1994-му взяв його в оренду, уклавши відповідну угоду з регіональним відділенням Фонду держмайна України.

Наразі оздоровчий заклад існує у формі орендного підприємства, який знаходиться у мальовничому куточку Полісся неподалік Рівного, і є потужною оздоровчою та реабілітаційною базою. Приміщення санаторію – архітектурний комплекс із п’яти блоків, які з’єднані між собою територіально та функціонально. Здравниця розташована на 36 га соснового бору, на берегах 200 га мальовничого озера. Звичайно, що такий ласий і дорогоцінний об’єкт цікавив багатьох.

Підтверджують цю версію і наші співрозмовники серед працівників санаторію. За їх словами, вже довгий час об’єктом цікавилися різні впливові особи, а сам санаторій упродовж багатьох останніх років Фонд держмайна намагається виставити на приватизацію, таким чином відібравши його у колективу та віддавши у приватні руки, не враховуючи, що досить велика частка підприємства належить саме колективу.

Усім цим спробам багато років підряд активно і успішно протидіяв головний лікар санаторію Сивий Микола Юрійович, а останні роки цю справу продовжив голова правління “Червоної калини” Ярослав Сивий. Саме їм вдалося спочатку втримати санаторій в належному стані, а згодом вивести його у прибутковість та ефективне розпоряджання майном.

Крім того, у санаторії всі були здивовані тим, що держава, через ФДМУ фактично хоче позбутися прибуткового підприємства, яке справно сплачує орендну плату, податки. Там навіть звинувачували регіональне відділення Фонду держмайна у неналежному вивченні документів по оздоровниці, і саме через це, “Червону калину” віднесли свого часу до групи «В» (до якої зазвичай відносять промислові гіганти), а не в групу «Ж» (об’єкти малої приватизації), що б дало змогу саме колективу приватизувати санаторій.

- Ми зараз дуже боїмося, що слідству буде вигідно зробити версію вбивства через пограбування основною, і таким чином відкинути версію замовного вбивства. Це може відкрити шлях нечесним на руку ділкам для приватизації нашого санаторію, – розповіли нам співрозмовники в оздоровчому закладі.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, про те, що керівника санаторію “Червона калина” Ярослава Сивого знайшли мертвим у лісі на Обухівській трасі поблизу Києва. Також, повідомлялося, що його вбивць знайшли і затримали. 

Читайте також: Вбили Сивого: відомого рівнянина знайшли у лісі поблизу Києва


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також