— Цього тижня керівництво облдержадміністрації дало вказівку санітарно-епідеміологічним службам, управлінням ветеринарної медицини у районах щоденно перевіряти харчові продукти у закладах відпочинку дітей, — розповідає Анатолій Юхименко, перший заступник голови облдержадміністрації. — Робота проводиться і на ринках області, особливо перевіряють м’ясо і рибу. Бо є випадки, що, скажімо, в санаторій купують м’ясо на ринку і перевозять необладнаними автомобілями. Тому зараз необхідно встановити, де саме оздоровчі заклади здійснюють закупівлю м’яса та риби, а це має обов’язково бути переробне підприємство, де є вхідний контроль за продукцією з боку ветеринарної міліції. І дізнатися, чим цю продукцію перевозять. Для цього має бути спеціальний автомобіль, а не так, як буває — кинув у багажник м’ясо і повіз годувати людей. Цього допустити не можна. Тому будемо також і ДАІ просити, щоб вони долучилися до контролю.
Їжу в оздоровчих таборах перевірятимуть щодня
Щоб не допустити виникнення холери на Рівненщині, облдержадміністрація наказала в першу чергу перевіряти продукти в оздоровчих закладах та на ринках області, особливий контроль — за м’ясом та рибою.
Поділитися цією статтею





