Журавлина містить багато антиоксидантів, які вступають у взаємодію з вільними радикалами кисню, що приводить до поліпшення пам’яті, а також до більш збалансованої роботи опорно-рухового апарату в літньому віці.
Чорниця має всі ті ж властивості, що й журавлина, тільки антиоксидантів у ній трохи менше, зате в ній містяться речовини, що поліпшують зір.
А речовини, що містяться в буряку і капусті, руйнують ферменти, які у великій кількості призводять до розвитку хвороби Альцгеймера і зниження когнітивної функції.
Жирна риба містить жирні кислоти, які також розщеплюють шкідливі ферменти. Дослідження показали, якщо хоча б раз в тиждень вживати в їжу один із сортів жирної риби, то можна значно знизити ймовірність захворювання на хворобу Альцгеймера.
До «розумної» їжі дослідники віднесли і шпинат — він уповільнює появу проблем в нервовій системі, викликаних старінням, і перешкоджає виникненню порушень пізнавальних здібностей.






