І поділився рецептом неймовірно смачного салату з консервованим тунцем, картоплею та соусом айолі. Таке поєднання інгредієнтів дуже гармонійне. Цей салат можна готувати і на свята, і просто на обід у будні.
Інгредієнти: 3 картоплини; 1 банка тунця у власному соку; 100 г зеленого горошку; зелень петрушки до смаку; сіль до смаку; чорний перець до смаку; Для соусу айолі: 2 зубчики часнику; 1 ч. л. гірчиці; 2 жовтки; 2 дрібки солі; сік ½ лимона; 100 мл оливкової олії
Помийте 3 картоплини та відваріть у підсоленій воді, не знімаючи шкірки. Тут головне не переварити картоплю, аби вона не розвалювалася під час нарізання. Готовій картоплі дайте охолонути, а потім почистіть і наріжте великими кубиками.
Зелень петрушки ретельно помийте та дрібно посічіть. Складіть у велику миску нарізану картоплю, петрушку та зелений горошок (розморожений або консервований).
Відкрийте банку тунця у власному соку та злийте рідину. У миску до картоплі з горошком додайте тунець, трохи солі та перемішайте.
Далі зробимо соус айолі. Для цього у ступці змішайте 2 порубані зубчики часнику та 2 дрібки солі. Розітріть та додайте 2 жовтки, перемішайте. Потім додайте 1 ч. л. гірчиці та ще раз перемішайте. Далі вливайте потроху 100 мл оливкової олії, не перестаючи помішувати. Наприкінці влийте сік ½ лимона та збивайте товкачиком або блендером до отримання потрібної консистенції.
Заправте салат соусом айолі, перемішайте та притрусіть свіжомеленим чорним перцем.





