Банку — в мікрохвильовку. Отримаєте стерилізовані банки за лічені хвилини

Стерилізувати банки для консервування овочів і фруктів можна швидко і просто, без використання духовки чи окропу. Такий спосіб заощаджує час і підходить навіть для тих, хто займається консервацією вперше.

1 хв. читання

Для початку банки необхідно ретельно помити. Найкраще для цього використовувати не мийні засоби, а натуральні — наприклад, харчову соду або порошок гірчиці — вони добре очищають і не залишають запаху.

Після миття банки слід повністю висушити, а потім переходити до стерилізації. У кожну чисту банку налити 1–2 столові ложки води.

Банку поставити в мікрохвильову піч — якщо це трилітрова, її можна обережно покласти на бік. Увімкнути мікрохвильовку на максимальну потужність і почекати, поки вода повністю випарується. Зазвичай це триває 2–3 хвилини. Однак, виймаючи, будьте обережні, адже банки будуть дуже гарячі.

Після стерилізації можна сміливо розпочинати консервування.

Поділитися цією статтею