Коли сіяти помідори? Найбільший урожай можна отримати з розсади, вирощеної власними руками

704 0

Ми у соцмережах:

Коли сіяти помідори? Найбільший урожай можна отримати з розсади, вирощеної власними руками

Традиційно вже від кінця січня висівають насіння томатів, щоб отримати перші овочі якомога швидше. Чим довший період дозрівання, тим раніше треба висівати насіння помідорів на розсаду. Ранні сорти — час від проростання до появи плодів становить 80–105 днів, середньостиглі сорти — 110–120 днів, пізні сорти — 125–140 днів. Цього року ви ще можете встигнути подбати про майбутній врожай томатів. Найсприятливіші дати для посіву томатів у березні — 13, 14, 18, 19, 27, 28, 29; у квітні — 10, 11, 14.

Спочатку треба підготувати насіння та ємність, куди висіватимете помідори. Якщо хочете отримати великий урожай помідорів, краще обирати гібридні сорти, оскільки вони менше страждають від захворювань і шкідників, тому їхня врожайність на 30% вища, ніж у сортових томатів.

Для помідорів підходить універсальний ґрунт. Тару необхідно обирати з отворами для дренажу. Можна використовувати пластикові чи торф’яні стаканчики, також підійдуть пластикові контейнери.

Ємність необхідно наповнити ґрунтом трохи більше ніж наполовину. У кожен стаканчик треба посадити по три насінини, щоб можна було потім видалити слабкі проростки та вибрати найсильніші. Насіння треба сіяти на глибину до півтора сантиметра, присипати землею і пальцями легенько ущільнити ґрунт. Потім полити ґрунт водою, накрити ємність плівкою і поставити в тепле місце, щоб розсада швидше зійшла.

Паростки мають з’явитися упродовж п’яти-семи днів. Коли вони зійдуть повністю, можна зняти плівку та поставити розсаду на підвіконня, де є максимальна кількість сонячного світла. Поливати розсаду треба раз на чотири дні.

Помідори можна пересаджувати у відкритий ґрунт, коли температура повітря становитиме десять градусів тепла.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також