Солодкий кріп - рослина для схуднення

644 0

Ми у соцмережах:

Солодкий кріп - рослина для схуднення

Фенхель — пряність, в якої їстівне все. Цибулину вживають як овоч, стебла і листя — як ароматичну траву, добавку до різних страв, висушене насіння — як приправу до м’ясних страв і випічки.

Найпопулярніша властивість фенхеля — стимулює обмін речовин. Завдяки цьому його ще називають «рослиною для схуднення». Крім того, фенхель покращує травлення, усуває запори, зменшує здуття і виводить гази.

Вживання фенхеля позитивно впливає на роботу печінки, нирок, селезінки. Він корисний і для підшлункової залози, сприяючи правильному засвоєнню жирів і цукру в організмі.

Чай з додаванням листя і насіння фенхелю має сечогінну дію, що допомагає позбутися від набряків. У той же час чай з фенхелем посилює лактацію у жінок, які годують груддю. А у вагітних він пригнічує нудоту, в тому числі викликану токсикозом.

Фенхель допомагає впоратися з нестримним потягом до солодкого. Достатньо пожувати насіння фенхелю, щоб ця пристрасть минула. Жування насіння фенхелю також знімає відчуття голоду.

Фенхель додає енергії, повертає життєві сили. Його аромат, що нагадує запах анісу або солодки, покращує настрій. А тонюсінькі скибочки цибулини фенхеля, збризнуті лимонним соком і оливковою олією, злегка підсолені — пробуджують почуття.

Зберігати фенхель у холодильнику можна до чотирьох днів, після цього його аромат випаровується, а цінні поживні та лікувальні властивості руйнуються.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також