Бувай, ковід? Карантин через COVID-19 офіційно завершено

580 0

Ми у соцмережах:

Бувай, ковід? Карантин через COVID-19 офіційно завершено

Українці давно відвикли носити маски на вулиці. Однак підступний коронавірус не зник назавжди, - попереджають медики.

Про це вирішили нагадати у Міністерстві охорони здоров'я:

 - COVID-19 нікуди не зникає, вірус циркулюватиме надалі. Від початку пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні зафіксовано понад 5,5 млн випадків.  Карантин та обмежувальні заходи, включаючи соціальну дистанцію, носіння масок та вакцинацію, відіграли важливу роль та продемонстрували високу ефективність. Ці заходи допомогли знизити швидкість поширення вірусу та зберегти життя. Дякую всім лікарям та медичним працівникам які під час пандемії зробили все можливе, щоб врятувати життя українців. І продовжують зараз, - написав Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар країни.
 
Що буде далі? Ми вже розуміємо, що хвороба має певну сезонність. Ця сезонність дуже нагадує гострі респіраторні вірусні інфекції та грип. Восени ризикуємо побачити чергову сезонну хвилю захворюваності, тому зараз треба усім поновити захист, щоб мати сформований імунітет та знизити ризики для власного здоровʼя.
 
Щеплення проти COVID-19 залишаються рекомендованими. Наразі на рівні країни є понад 7 млн доз вакцини. Записатись на вакцинацію можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення. Транспортування вакцин відбувається регулярно, тому кожен регіон забезпечений достатньою кількістю для проведення щеплень.
 
Базові протиепідемічні та профілактичні заходи (маски, антисептики, обмежувальні заходи та дистанції у місцях громадського користування) залишаються рекомендованими та застосовуватимуться у разі точкових спалахів COVID-19 на рівні окремих колективів, міст чи областей.
 
Щодо COVID-сертифікатів на території України через відсутність карантинних обмежень його використання та наявність є не обовʼязковою.
 
Незважаючи на скасування карантину важливо продовжувати дотримуватися рекомендацій, не нехтувати заходами індивідуальної безпеки в разі захворювання та не забувати про щеплення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також