У центрі Рівного встановлять портрети усіх, хто загинув на війні з Росією

2021 0

Ми у соцмережах:

У центрі Рівного встановлять портрети усіх, хто загинув на війні з Росією

Більше 70 нових портретів полеглих героїв, які віддали життя за Україну, встановлюють на майдані Незалежності.

На це не витрачають гроші з міського бюджету, адже вартість нових конструкцій оплачують благодійники.

Загалом на майдані Незалежності встановлять портрети усіх, хто загинув у війні проти рашистів, починаючи з 2014-ого року. Вже існуючі конструкції теж замінять на якісніші та довговічніші.

- Вони віддали за кожного з нас найцінніше - власне життя, тому найменше, що ми можемо зробити - це облаштувати гідне місце, куди могли б приходити рідні та близькі. А також, щоб усі рівняни бачили, скільки невинних життів забрали всі роки війни проти рашистів, - говорить секретар Рівненської міської ради, в.о. міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Нові конструкції металічні, виготовлені з надійних матеріалів та мають гарантію 5 років. На виготовлення цих конструкцій не використовують кошти платників податків. Фінансування цих конструкцій взяли на себе Благодійна організація "Фонд Віктора Шакирзяна" та 19 підприємців та благодійників нашого міста. Щира подяка фірмам та приватним підприємцям: "Рівень ЛТД", "Рівнетеплоенерго", фірмі "Фіалка", АВ "Метал Груп", "Реноме-Євробуд", Наталії Мартинюк, "Укрбуд Рівне", "Арт-Брук", Олександру Рязанову, БК "Будальянс Груп", "Група Смарт", "Торгбуд-Сервіс", "Авіком Рівне", АН "Інвест-Захід", БК "Домінант", "Прогрес Девелопмент Компані" та "Альянс Капітал". Повний перелік благодійників, завдяки яким реалізовано цей проект буде оприлюднено додатково.

- Герої вмирають, на жаль. Герої починають захищати нас у лавах війська небесного. Тому дуже важливо, щоб пам'ять про них не була забута, - говорить донька полеглого героя Тетяна.

Рідні ж, чиї портрети вже були встановлені до цього, теж чекають оновлення і діючої інсталяції. Адже бачать, що нові конструкції не так будуть піддаватися погодним умовам та виглядають дуже достойно.

- Я розумію, що перші конструкції були зроблені, щоб якомога оперативніше вшанувати наших героїв та облаштувати місце їх пам'яті, - говорить дружина полеглого героя Оксана Фусик. - Нові ж конструкції дійсно надійні і хочеться щоб вони були довговічними та не псувалися з роками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також