Вся комунальна нерухомість Рівного — на одному сервісі

329 0

Ми у соцмережах:

Фото Рівне Tooday

Якщо є плани взяти в оренду приміщення у міста, довго шукати інформацію уже не треба. На сайті управління комунальною власністю зібрали актуальні дані про нерухомість, що належить громаді — статус, площу, адреси. Загалом у базі сотні об’єктів, але вільними з них є лише частина.

Олеся Смоловик, начальниця міського управління комунальною власністю:

— Ми провели інвентаризацію комунального майна, всі дані оновлено. Те, що є на балансі нашого управління, можете побачити. Як користуватися? Можна шукати по вулицях — наприклад, цікавить вас якесь приміщення на вулиці Грушевського. Заходите на сайті УКВ у вкладку «облік комунального майна» і відкриваєте там, де «інформація». І одразу зрозуміло, який у конкретного приміщення статус, яка площа, вбудоване воно чи окреме, хто використовує і чи здається воно в оренду, підлягає воно приватизації чи ні. В планах, щоб інформація щодо комунального майна відображалася ще й на карті ради. Сподіваємося зробити це найближчим часом. А в подальшому плануємо, щоб наповнити цю базу іншими об’єктами, які є на балансі інших структур.

Загалом привели сайт управління у більш доступний формат. Тут розміщена інформація щодо приватизації об’єктів, про конкурси та земельні аукціони, про аукціони з продажу нежитлових приміщень, аукціони з оренди. Додам, що управління завжди надасть консультацію щодо деталізації майна, але загальні відомості — на сайті.

Віктор Шакирзян, в.о. міського голови Рівного:

— Тобто, не залежачи від чиновника, кожен бажаючий може перейти на сайт і перевірити всі дані про комунальні приміщення — в якому вони статусі. Після того прийняти рішення, цікавить воно його чи ні, на майданчику ПроЗорро. До речі, так само мешканці громади можуть подивитися всю актуальну інформацію по проєктах рішень на сайті міської ради — коли опубліковано і на якій вони стадії: чи на розгляді постійних комісій, чи уже винесено на сесію, чи проголосовано, поіменний список депутатів, які голосували. Дуже зручно.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також