Земля біля суду в Рівному — під офісний центр

1156 0

Ми у соцмережах:

Земля біля суду в Рівному — під офісний центр

Міська влада готується продати майже 8 соток землі на вулиці Драгоманова рівнянці Наталії Маршавіній. Ця невелика територія знаходиться у центрі міста — якраз по сусідству з Рівненським апеляційним судом. Підприємниця хоче її викупити для будівництва та обслуговування адміністративних будинків та офісних будівель. Тим більше, що уже має на тій ділянці нерухомість.

— До управління надійшла заява від Маршавіної Наталії Адамівни про розгляд на сесії міської ради питання про продаж способом викупу земельної ділянки загальною

площею 791 м2 в м. Рівне, вул. Драгоманова, 11. На цій земельній ділянці знаходиться об’єкт нерухомого майна: нежитлова будівля загальною площею 363,4 м2. Загальна площа забудови — 206 м2, що становить 26,04%. На земельній ділянці діють обмеження землевпорядного характеру загальною площею 275 м2. Розробник землевпорядної документації ПП «Терра-Ресурс». Дозвіл на розробку проєкту землеустрою надано рішенням Рівненської міської ради від 15.12.2022 № 2853. Підставою виникнення права власності є договір купівлі-продажу, — пояснює Олеся Смоловик, начальниця міського управління комунальною власністю.

Скільки місто може одержати від продажу цієї землі — ще невідомо, бо вартість спершу мають визначити експерти. До прикладу, схожу ділянку площею 5,2 сотки на цій же вулиці Драгоманова, але ближче до краєзнавчого музею, нещодавно продали за понад пів мільйона гривень — з розрахунку 1053 грн за 1 м2.

Що стосується майбутньої власниці землі, то згідно з даними держреєстру, Наталія Маршавіна займається роздрібною торгівлею одягом у спеціалізованих магазинах. Також може надавати в оренду власне чи орендоване нерухоме майно. Продавати їй ділянку на Драгоманова чи ні — вирішать депутати на сесії міської ради.

 

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також