5-річна рівнянка потрапила до Книги рекордів України

2724 0

Ми у соцмережах:

5-річна рівнянка потрапила до Книги рекордів України

Олександра Канкрова з Рівного стала рекордсменкою Книги рекордів України з номінацією «Наймолодша альпіністка України». У складі української команди вона піднялася у Грузії на гору Лайла (висотою 4009 м) на початку серпня 2021 року.

 У походи дівчинка ходить з півторарічного віку, загалом вона була в них чотири рази —двічі у зимовому в Карпатах, у літньому в Карпатах та у літньому на Кавказі.

Перед поїздкою в Грузію Олександра ретельно готувалася: займалася айкідо, виконувала вправи для дихання, вчилася в’язати вузли, взаємодіяти в зв’язках.

«Ми не задавалися ціллю піднятися на вершину, було бажання обов’язково потрапити до Грузії. Ціль - побачити льодовик, і якщо все гаразд - піднятися на вершину», — розповідає тато Саші.

Під час походу тато відповідав за технічну частину, мама - за медичну. Дівчинка ділиться, що підніматися було легко, складнощі виникли тільки під час спуску.

Підйом пролягав через льодовики та перевали, що мають категорію складності 1а, 1б та 2а, а також відповідає маршруту другої категорії складності спортивних гірських походів.

Під час заходу Саша продемонструвала альпіністське спорядження і своє вміння ним користуватися.

 

"Основними вимогами Національного Реєстру Рекордів до претендентів на цю номінацію є подолання всього маршруту дитиною самостійно у супроводі дорослих. Окрім того, дитина має вміти працювати з альпіністським спорядженням, користуватися ним з дотриманням техніки безпеки", — зауважує Лана Вєтрова.

 

Дівчинка розповідає, що мріє відвідати Туреччину, повернутися до Грузії та побачити гору Ушба.

Софія Воронцова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також