6 цікавих ідей для весняного дозвілля з дітьми

1882 0

Ми у соцмережах:

6 цікавих ідей для весняного дозвілля з дітьми

Коли прокидається природа, ми любимо більше часу проводити на вулиці. Ми пропонуємо шість цікавих ідей для дитячих активностей, які сподобаються і дорослим.

Кораблики

Пам’ятаєте, як в дитинстві ми любили запускати корабликів на воді. Діти також люблять проводити час на вулиці та бавитись з водою. Щоб підтримувати це бажання, важливо показати малюкам всі цікаві ігри та активності, серед яких є пускання корабликів.

Щоб якнайдовше насолоджуватись процесом, важливо підготувати кораблики вдома. Це можуть бути паперові човники, виготовлені методом орігамі, контейнери з-під соку чи яєць, або ж заморожена вода з щоглою у вигляді палички. Декоруйте іграшку фарбами, паперовим чи вітрилом, зробленим зі справжнього листка. Пускайте кораблики в калюжах, по талому снігу чи на ставку.

Малюнок на асфальті

Немає дитини, яка б не любила малювати. А оскільки погода все теплішає, то чому б не робити це на вулиці: поле для зображень значно більше, ніж удома, а фантазія обмежена лише кількість крейди. Запрошуйте друзів приєднатись, або малюйте разом з дитиною, щоб отримати ще більше насолоди від гри. Ось декілька ідей, що можна намалювати на асфальті:

— Тінь — малюк лягає на асфальт, а ви по контуру обводите тіло крейдою, потім міняєтесь місцями.

— Трафарети букв та цифр — для цього завчасно виріжте їх з картону.

— Обвести предмет по крапках — ви малюєте по контуру крапки, а дитина їх з’єднує лініями та намагається вгадати, що саме вона намалювала.

— Лабіринт, по якому потрібно ходити лише в певній послідовності.

— Дартс — малюєте велику мішень та намагаєтесь потрапити в центр м’ячем.

Велосипед

Весна — саме час навчитись кататись на велосипеді. Для цього можна використати триколісного друга, або встановити запасні колеса на двоколісний транспортний засіб. Якщо малюк занадто малий, щоб крутити педалі, запропонуйте йому самокат чи біговел, які навчать його тримати рівновагу. Чим раніше дитина опанує такий транспорт, тим більше яскравих вражень в неї залишиться. Великий вибір велосипедів є на сайті panama.ua, який пропонує доставку в Рівне.

Пускати зайчиків або бульбашки

Для цього знадобиться маленьке дзеркальце або скло, тому будьте обачні з вибором предмету. Спочатку спіймати промінь сонця важко, але щойно дитина навчиться це робити, відірвати її від цього заняття буде важко.

Можуть допомогти мильні бульбашки. Їх можна купити в дитячому магазині або зробити самостійно. Для цього знадобиться шампунь, вода та аксесуар з отвором (це може бути скручений дріт, ручка без пасти або трубочка для пиття). Змішайте мильний компонент з водою та насолоджуйтесь весняними сонячними днями на свіжому повітрі. До речі, обидві активності можна робити вдома.

Вирощувати рослини

Якщо вдома є земельна ділянка, запросіть малюка вам допомагати з висадкою рослин. Діти люблять виконувати роботу дорослих, а якщо це допоможе зрозуміти деякі природні явища, буде подвійна користь. Навіть, якщо ви живете у квартирі, вирощувати рослини можна у горщику на підвіконні. Обирайте рослини, які швидко проростають, та потребують мінімального догляду. Це може бути горох, зелена цибуля, м’ята, календула або квіти, що проростають з цибулиння, наприклад, тюльпани.

Побудувати годівничку для пташок

Зробіть годівничку для птахів та регулярно наповнюйте її їжею. Для будівництва підійде пластикова пляшка або будь-який інший підручний предмет, куди вам зручно буде засипати насіння, а птахам буде місце, щоб розташуватись та їсти. В мережі існує багато відео, як створити такий виріб самостійно за допомогою предметів, що є в кожному домі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також